Presidentti Niinistö kertoo olevansa syvästi järkyttynyt Kööpenhaminan ”kauhistuttavan rikoksen” vuoksi

Myös pääministeri Sanna Marin ja ulkoministeri Pekka Haavisto ovat ilmaisseet osanottonsa. Tanskan kuninkaalliset kehottavat yhtenäisyyteen ostoskeskusampumisen jälkimainingeissa.

Presidentti Sauli Niinistö kertoo olevansa syvästi järkyttynyt Kööpenhaminan tapahtumista. Niinistö kuvattiin 5. kesäkuuta, kun hän saapui Naantalin Kultarantaan.

4.7. 7:27

Tasavallan presidentti Sauli Niinistö kertoo olevansa syvästi järkyttynyt ja suruissaan Tanskasta saatujen uutisten vuoksi.

Niinistö kommentoi Twitter-tilillään julkaistussa viestissä kööpenhaminalaisessa ostoskeskuksessa Tanskassa sunnuntaina tehtyä ampumista, jossa on paikallisen poliisin mukaan kuollut ja haavoittunut useita ihmisiä.

Niinistö osoittaa tviitissään osanottonsa kaikille, joita tämä "kauhistuttava rikos" on koskettanut.

Lisäksi pääministeri Sanna Marin (sd.) on julkaissut Twitterissä viestin, jossa hän kertoo olevansa hyvin surullinen järkyttävän tapahtuman vuoksi.

Myös ulkoministeri Pekka Haavisto (vihr.) kertoo olevansa järkyttynyt kauheiden uutisten vuoksi. Hän kertoo ulkoministeriön Twitter-tilillä julkaistussa viestissä ajatustensa olevan uhrien ja heidän perheidensä luona.

Kuningatar toivoo yhtenäisyyttä

Tanskan kuninkaalliset kehottavat yhtenäisyyteen ostoskeskusampumisen jälkimainingeissa.

Tanskassa kuningatar Margareeta peräänkuuluttaa kruununprinssin ja -prinsessan kanssa yhtenäisyyttä Kööpenhaminan ostoskeskusampumisen jälkimainingeissa.

Kuninkaalliset kertovat tiedotteessa ajatustensa olevan uhrien, heidän sukulaistensa sekä kaikkien niiden luona, keitä tragedia on koskettanut.

Heidän mukaansa tilanne vaatii yhtenäisyyttä ja huolenpitoa. Lisäksi tiedotteessa kiitellään poliisia, pelastushenkilöstöä sekä terveysviranomaisia nopeista ja tehokkaista toimistaan.

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita

Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan
Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan
Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan
Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan

Osion uusimmat

Luitko jo nämä?

Mainos

Tuoreimmat tähtijutut