Keskusrikospoliisi haluaa kuulla kahta HS:n Rydman-jutussa esiintynyttä henkilöä

Helsinkiläinen kansanedustaja Wille Ryman (kok.) kuvattiin perustuslakivaliokunnan tiedotustilaisuudessa kesällä 2020. Tiistaina Rydmanin kerrottiin eroavan kokoomuksen eduskuntaryhmästä toistaiseksi. Samalla Rydmanin ilmoitettiin luopuvan valiokuntapaikoistaan.

22.6. 15:54

Keskusrikospoliisi haluaa kuulla kahta Helsingin Sanomien kansanedustaja Wille Rydmania (kok.) koskevassa jutussa esiintynyttä henkilöä, joita se ei ole aiemmin kuullut, kertoo krp:n rikoskomisario Jyri Hiltunen.

HS uutisoi sunnuntaina, että useat naiset ovat kokeneet kansanedustaja Rydmanin käytöksen ahdistavana. Useissa HS:n tekemissä haastatteluissa toistuu, että Rydman tarjosi alkoholia ja kehotti juomaan. Osa naisista on ollut tapahtumahetkellä alaikäisiä.

Krp teki vuonna 2020 esiselvityksen Rydmanin tapauksesta ja puhutti silloin useita naisia. Esiselvitys lopetettiin, sillä tutkintakynnys ei ylittynyt.

Hiltusen mukaan niiden osalta, joita vuonna 2020 puhutettiin, ei ole ilmennyt mitään sellaista uutta, että heidän kohdallaan tutkinta olisi tehtävä uudestaan.

”Jos uutta tietoa heidän osaltaan tulee, se tutkitaan uutena asiana”, Hiltunen sanoo.

Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan
Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan
Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan
Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan

Osion uusimmat

Luitko jo nämä?

Mainos

Tuoreimmat tähtijutut