Wille Rydman eroaa kokoomuksen edus­kunta­ryhmästä – Ryhmän­johtaja Mykkänen: ”Ei ole luottamusta”

Rydman luopuu eduskuntaryhmästä eroamisen myötä myös valiokuntapaikoistaan.

Wille Rydman on kokoomuksen kansanedustaja.

21.6. 13:03

Kansanedustaja Wille Rydman (kok) eroaa kokoomuksen eduskuntaryhmän jäsenyydestä toistaiseksi, tiedottaa kokoomus.

Tiedotteen mukaan kokoomuksen puheenjohtaja Petteri Orpo ja eduskuntaryhmän puheenjohtaja Kai Mykkänen ovat käyneet keskustelun Rydmanin kanssa tiistaina. Näiden keskustelujen johtopäätöksenä Rydman eroaa eduskuntaryhmästä, kokoomus kertoo.

Rydman luopuu eduskuntaryhmästä eroamisen myötä myös valiokuntapaikoistaan. Hän on ollut perustuslakivaliokunnan jäsen ja hallintovaliokunnan varajäsen.

Asiaa voidaan kokoomuksen mukaan käsitellä uudelleen, ”mikäli mahdolliset jatkoselvitykset palauttavat luottamuksen”. Kokoomuksen eduskuntaryhmä kokoontuu tänään tiistaina kello 15 ylimääräiseen kokoukseen käsittelemään Rydmanin tapausta.

Rydman viestitti HS:lle tiistaina, ettei hänellä ole asiaan kommentoitavaa.

Rydman on useiden naisten kertomusten mukaan käyttäytynyt epäasiallisesti heitä kohtaan. Helsingin Sanomat julkaisi sunnuntaina laajan jutun aiheesta.

Rydmanin kanssa tekemisissä olleet naiset kertovat hänen olleen puheissaan asiaton ja seksuaalissävytteinen, käyttäytyneen uhkaavasti ja tuputtaneen heille alkoholia. Osa naisista on ollut alaikäisiä silloin, kun Rydman on lähestynyt heitä.

Rydman itse kiistää toimineensa epäasiallisesti jutussa esiintyviä naisia kohtaan.

Kai Mykkänen ja Petteri Orpo keskustelivat aiheesta Rydmanin kanssa tiistaina.

”Tulimme perusteellisen keskustelun jälkeen yhteisymmärrykseen, että ei ole luottamusta, eikä hän voi jatkaa eduskuntaryhmän jäsenenä. Kun hän ymmärsi tilanteen, niin tuntui järkevältä tehdä tällainen yhteispäätös. Tiedotimme siitä heti”, Mykkänen sanoo HS:lle.

Kiistikö Rydman tapahtumat keskustelussa?

”En pysty vastaamaan tähän. Meillä on yksimielisyys, että tässä on tapahtunut asioita, jotka ovat vieneet luottamuksen Rydmanin toimintaa kohtaan. Teimme sen selväksi”, Mykkänen sanoo.

Puheenjohtaja Orpo sanoi sunnuntaina kokoomuksen ottavan Helsingin Sanomissa esitetyt syytökset ”äärimmäisen vakavasti”. Hänen mukaansa puolue ryhtyy selvittämään, mistä ”kaikesta syytöksissä on kysymys”, ja arvioi sitten uudelleen Rydmanin asemaa kokoomuksessa.

Mykkänen puolestaan ilmoitti sunnuntaina Twitter-tilillään, että kokoomus on valmis auttamaan viranomaisia kaikin tavoin kansanedustaja Rydmania koskevien häirintäepäilyjen selvittämisessä.

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita

Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan
Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan
Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan
Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan

Osion uusimmat

Luitko jo nämä?

Mainos

Tuoreimmat tähtijutut