Kokoomus­valtuutettu vaatii häirintäkohun keskellä olevan Wille Rydmanin erottamista Helsingin luottamus­tehtävistä

HS paljasti viime viikolla kokoomuksen Wille Rydmanin käyttäytyneen epäsopivasti alaikäisiä tyttöjä kohtaan. Rydmanin puoluetoveri Helsingin kaupunginvaltuustosta on sitä mieltä, että Rydmanin asemaa tulisi harkita uudelleen.

Wille Rydmanin luottamustehtäviin kuuluu muun muassa Helsingin Sataman hallituksen puheenjohtajuus.

21.6. 9:43

Helsinki

Wille Rydmanin (kok) puoluetoveri, kokoomuksen Helsingin kaupunginvaltuutettu Sini Korpinen kyseenalaistaa Rydmanin aseman puolueen valtuustoryhmässä.

Kansanedustaja Rydman on Helsingin kaupunginvaltuuston varapuheenjohtaja sekä Helsingin Sataman hallituksen puheenjohtaja.

Helsingin Sanomat paljasti viikonloppuna kokoomuksen Wille Rydmanin käyttäytyneen epäsopivasti alaikäisiä tyttöjä kohtaan.

”Tällaisessa tilanteessa ei ole mitään kultaista keskitietä. Ainoa oikea valinta, ja se ainoa tapa osoittaa sitä kuuluisaa nollatoleranssia, on näyttää että tällaisella toiminnalla on seurauksia”, Korpinen sanoo.

Korpisen mukaan puolueessa ollaan jakauduttu kahtia: osa ihmettelee, miksi tästä nyt puhutaan, kun rikosta ei ole tapahtunut eikä asiaa tutkinut keskusrikospoliisikaan löytänyt mitään.

”Itse ajattelen edustavani sitä joukkoa, joka ajattelee että vaikka lain kirjainta ei ole ylitetty, on silti tapahtunut asioita jotka ovat erittäin kyseenalaisia valta-asemassa olevalle ihmiselle”, Korpinen sanoo.

Korpinen on seurannut sosiaalisen median keskusteluja, joissa ahdistelusta ja epäasiallisesta käytöksestä syyttävien tyttöjen uskottavuutta on epäilty. Korpinen kertoo, että on itse viime päivinä saanut muun muassa Instagram-sovelluksen kautta viestejä muilta naisilta, jotka ovat jotka ovat olleet todistamassa kuvatunlaista käytöstä Rydmanin puolelta.

”Minulla ei ole pienintäkään syytä epäillä näiden tyttöjen kokemuksia.”

Korpisen mukaan Rydmanin asemaa tulisi harkita uudestaan vähintäänkin valtuustotyöhön liittyvien luottamustehtävien osalta.

”Päivän päätteeksi luottamus Wille Rydmania kohtaan on ottanut kolauksen. Jos näkyvällä paikalla on ihminen, johon ei luoteta, niin kaikki ottavat kolauksen”, Korpinen sanoo.

Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan
Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan
Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan
Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan

Osion uusimmat

Luitko jo nämä?

Mainos

Tuoreimmat tähtijutut