Kultaranta-keskustelujen toisena päivänä äänessä Puolustusvoimain komentaja ja Norjan pääministeri

Päivän paneelien aiheina ovat pohjoismainen malli ja turvallisuus sekä muuttuva turvallisuuspolitiikka.

Sunnuntaina Kultaranta-keskustelujen merkeissä tapasivat Naton pääsihteeri Jens Stoltenberg (vas.), Sauli Niinistö ja Norjan pääministeri Jonas Gahr Støre.

13.6. 9:03

Presidentti Sauli Niinistön isännöimät Kultaranta-keskustelut jatkuvat tänään.

Ulko- ja turvallisuuspoliittisen keskustelutapahtuman toisena ja viimeisenä päivänä järjestetään kaksi julkista keskustelutilaisuutta.

Ensimmäisen, hieman ennen aamukymmentä alkavan paneelin aiheena on pohjoismainen malli ja turvallisuus. Englanninkieliseen paneeliin osallistuvat eduskunnan puhemies Matti Vanhanen (kesk.), Ulkopoliittisen instituutin ohjelmajohtaja Katja Creutz, Norjan pääministeri Jonas Gahr Störe ja Ruotsin ulkopoliittisen instituutin ohjelmajohtaja Björn Fägersten.

Vanhanen korvasi pääministeri Sanna Marinin (sd.) tämän koronavirustartunnan myötä.

Jälkimmäisen paneelin aiheena on muuttuva turvallisuuspolitiikka. Puoli kahdeltatoista alkavaan paneeliin osallistuvat Puolustusvoimain komentaja Timo Kivinen, Helsingin yliopiston tutkijakollegiumia johtava Tuomas Forsberg, ulkoasiain- ja puolustusvaliokuntia johtavat Jussi Halla-aho (ps.) ja Petteri Orpo (kok.) sekä vasemmistoliiton puheenjohtaja Li Andersson.

Yleisradio lähettää molemmat keskustelut suorana televisiossa ja Areenassa. Niinistö lausuu tapahtuman päätössanat ennen neljää.

Yhteensä kaksipäiväiseen tapahtumaan on kutsuttu noin sata keskustelijaa yhteiskunnan eri aloilta. Sunnuntaina tapahtumaan osallistui Naton pääsihteeri Jens Stoltenberg.

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita

Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan
Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan
Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan
Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan

Osion uusimmat

Luitko jo nämä?

Mainos

Tuoreimmat tähtijutut