Estonian hylky vuotaa Itämereen öljyä – ”Torjuntatoimia ei toistaiseksi pystytä tekemään”

Länsi-Suomen merivartioston mukaan Selkämerellä keskiviikkona havaittu suuri määrä tuntematonta ainetta ei ole kuitenkaan peräisin Estoniasta.

12.6. 14:23

Itämeri / Helsinki

Vuonna 1994 uponneen matkustajalaiva Estonian hylky vuotaa Itämereen öljyä, Länsi-Suomen merivartiosto tiedottaa. Merivartioston mukaan vuodossa on kyse todennäköisesti kevyestä polttoöljystä. Asian varmistamiseksi Rajavartiolaitos on ottanut aineesta näytteen.

Hylystä on aiemminkin tihkunut vähäisiä määriä öljyä, mutta nyt vuoto on merivartioston mukaan selvästi lisääntynyt. Tiedotteessa sanotaan, että toistaiseksi aineen torjuntatoimia ei pystytä tekemään.

Jos aine on kevyttä polttoöljyä, kuten merivartiosto arvelee, se haihtuu tai sekoittuu nopeasti, jolloin aineen kerääminen ei ole mahdollista, tiedotteessa selitetään.

Rajavartiolaitos aloittaa torjuntatoimet muiden viranomaisten kanssa, jos vuoto jatkuu.

Selkämeren mysteeriaineesta ei uutta kerrottavaa

Länsi-Suomen merivartiostosta kerrotaan STT:lle, että Selkämerellä keskiviikkona havaittu suuri määrä tuntematonta ainetta ei kuitenkaan ole peräisin Estonian hylystä. Tuntemattoman aineen oli havainnut ensimmäisenä Ruotsin rannikkovartiosto, ja sitä oli enimmillään lähes 200 kilometriä pitkän ja puoli kilometriä leveän kokoisen lautan alueella. Aine oli perjantaihin mennessä pitkälti hävinnyt näkyvistä.

Aineen koostumus ja alkuperä ovat merivartioston mukaan edelleen selvityksessä. Näytteet aineesta on toimitettu rikoslaboratorioon analysoitavaksi.

Merivartiostosta arvioitiin STT:lle perjantaina, että näytteiden analysointiin kuluu viikkoja. Sunnuntaina merivartiostosta todettiin, ettei asiasta ole uutta kerrottavaa.

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita

Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan
Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan
Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan
Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan

Osion uusimmat

Luitko jo nämä?

Mainos

Tuoreimmat tähtijutut