Kokoomuksen varapuheenjohtajisto jatkaa, Antti Häkkänen päihitti Elina Valtosen äänissä

Varapuheenjohtajana jatkaa myös Anna-Kaisa Ikonen. Istuvaa puheenjohtajistoa haastanut Mia Laiho ei saanut riittävästi ääniä.

Kokoomuksen Mia Laiho (vas.), Anna-Kaisa Ikonen, Antti Häkkänen ja Elina Valtonen varapuheenjohtajaehdokkaiden ja puoluevaltuuston puheenjohtajaehdokkaiden tentissä kokoomuksen puoluekokouksessa Kalajoella.

12.6. 12:47

Kokoomuksen varapuheenjohtajina jatkavat kansanedustajat Antti Häkkänen ja Elina Valtonen sekä Tampereen pormestari Anna-Kaisa Ikonen.

Istuvaa varapuheenjohtajistoa haastanut Mia Laiho ei saanut vaalissa riittävästi ääniä. Eniten ääniä vaalissa sai Häkkänen (609), toiseksi eniten Valtonen (574) ja kolmanneksi eniten Ikonen (568,6). Äänimäärä ei välttämättä kerro kaikkea puheenjohtajaehdokkaiden suosiosta, sillä äänestyslappuihin kirjataan kokoomuksen varapuheenjohtajavaalissa kolme nimeä.

Kokoomuksen Mia Laiho (vas.), Anna-Kaisa Ikonen, Antti Häkkänen ja Elina Valtonen varapuheenjohtajaehdokkaiden ja puoluevaltuuston puheenjohtajaehdokkaan tentissä kokoomuksen puoluekokouksessa Kalajoella 10. kesäkuuta.

Puheenjohtajana jatkaa Petteri Orpo, joka kukitettiin lauantaina neljännelle kaudelleen ilman vastaehdokkaita. Puoluevaltuuston puheenjohtajana jatkaa rovaniemeläinen kansanedustaja Heikki Autto.

Antti Häkkänen, 37, on toisen kauden kansanedustaja. Hän on kotoisin Mäntyharjulta. Koulutukseltaan Häkkänen on oikeustieteen maisteri. Alkava varapuheenjohtaja kausi on hänelle neljäs.

Helsinkiläinen Elina Valtonen, 40, on ollut kansanedustaja kesästä 2014. Lepomäki on koulutukseltaan diplomi-insinööri ja kauppatieteiden maisteri.

Tampereen pormestari Anna-Kaisa Ikonen on koulutukseltaan yhteiskuntatieteiden tohtori.

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita

Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan
Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan
Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan
Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan

Osion uusimmat

Luitko jo nämä?

Mainos

Tuoreimmat tähtijutut