Petteri Orpo on valittu jatkamaan kokoomuksen puheenjohtajana – ”Löysin vielä vahvemman palon johtaa kokoomusta”

Huomenna valitaan kokoomuksen varapuheenjohtajat.

Petteri Orpo valittiin odotetusti jatkamaan Kokoomuksen puheenjohtajana. Hänellä ei ollut vaalissa haastajaa.

11.6. 11:30

Kalajoki

Petteri Orpo on valittu jatkamaan kokoomuksen puheenjohtajana puoluekokouksessa Kalajoella. Hänellä ei ollut vastaehdokkaita.

Ensimmäisen kerran Orpo valittiin kokoomuksen puheenjohtajaksi kesällä 2016, eli hän aloittaa nyt neljännen kautensa. Koulutukseltaan Orpo on valtiotieteiden maisteri. Turkulainen Orpo on alun perin kotoisin Köyliöstä.

Esittäytyessään puoluekokoukselle ennen puheenjohtajavalintaa Orpo kertoi olevansa entistäkin motivoituneempi puheenjohtajan tehtävään. Orpo viittasi sairastumiseensa viime kesänä kuntavaalien jälkeen, jolloin hänellä havaittiin tukos sepelvaltimon sivusuonessa.

”Minä löysin sen pakollisen pysähdyksen aikana itsestäni vielä vahvemman palon hoitaa suomalaisten asioita ja johtaa kokoomusta”, Orpo sanoi.

Orpo pitää tänään puoluekokouksessa puheenjohtajan linjapuheen.

Orpo on ollut kansanedustaja vuodesta 2007 alkaen. Tällä hetkellä hän toimii eduskunnan puolustusvaliokunnan puheenjohtajana.

Varapuheenjohtajiksi hakee neljä ehdokasta

Puolueen varapuheenjohtajat valitaan huomenna. Tänään puoluekokouksen ohjelmassa on varapuheenjohtajien tentti.

Tällä hetkellä puolueen ensimmäinen varapuheenjohtaja on kansanedustaja Antti Häkkänen. Varapuheenjohtajistoon kuuluvat myös kansanedustaja Elina Valtonen (ent. Lepomäki) ja Tampereen pormestari Anna-Kaisa Ikonen. Kaikki hakevat jatkokautta. Puolueen varapuheenjohtajaksi hakee myös kansanedustaja Mia Laiho.

Vajaat kaksi vuotta sitten Porin puoluekokouksessa Häkkänen sai varapuheenjohtajavaalissa 539,8 ääntä ja Valtonen 527,2.

Uutista muutettu kello 12.45. Päivitetty kauttaaltaan.

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita

Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan
Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan
Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan
Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan

Osion uusimmat

Luitko jo nämä?

Mainos

Tuoreimmat tähtijutut