Valtakunnansyyttäjä Raija Toiviaiselle Asianajoliiton Oikeusteko-palkinto

Palkinto tulee merkittävästä työstä oikeudenmukaisuuden edistämiseksi.

Asianajoliitto palkitsi valtakunnansyyttäjä Raija Toiviaisen rohkeana uudistajana.

10.6. 13:00

Helsinki

Valtakunnansyyttäjä Raija Toiviaiselle on myönnetty Asianajoliiton Oikeusteko-palkinto. Palkinto tulee merkittävästä työstä oikeudenmukaisuuden edistämiseksi.

Toiviaisen ansioiksi mainitaan muun muassa Syyttäjälaitos-uudistus, joka alkoi pian hänen aloitettuaan virassa. Asianajoliiton puheenjohtajan Hanna Räihä-Mäntyharjun mukaan Toiviainen on myös osoittanut poikkeuksellista kyvykkyyttä ja ennakkoluulottomuutta nopeasti muuttuvilla oikeudenhoidon alueilla, kuten sananvapauslainsäädännön tulkitsemisessa.

Toiviainen määräsi esimerkiksi esitutkinnat kansanedustaja Päivi Räsäsen homovastaisista kannanotoista ja päätti syytteen nostamisesta niissä. Syytteet hylättiin maaliskuussa, mutta syyttäjät ovat valittaneet tuomiosta.

Asianajoliitto kuvailee Toiviaista rohkeaksi uudistajaksi ja näkyväksi aloitteentekijäksi, joka ei ole antanut vihapuheen vaikuttaa työhönsä.

”Haluan tuoda esiin myös, että sen lisäksi, että valtakunnansyyttäjä Raija Toiviainen on ollut näkemyksellinen ja vienyt päämäärätietoisesti oikeudenhoitoa eteenpäin, hän on myös valoisa, yhteistyökykyinen ja äärimmäisen lämmin ihminen”, Räihä-Mäntyharju sanoo tiedotteessa.

Toiviainen jää eläkkeelle lokakuussa, ja hänen tilalleen valtakunnansyyttäjäksi nousee Ari-Pekka Koivisto.

Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan
Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan
Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan
Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan

Osion uusimmat

Luitko jo nämä?

Mainos

Tuoreimmat tähtijutut