KRP: Vuosaaren satamaan tuotiin maaliskuussa yli 200 kiloa kokaiinia – huumeet saapuivat punaviinipulloja sisältävässä kontissa

Pääepäiltyinä on yksi Tanskan kansalainen ja kaksi Ruotsin kansalaista.

Poliisin mukaan Suomeen tuodun kokaiinin katukauppa-arvo on yli 20 miljoonaa euroa, jos sen hinnaksi lasketaan 100 euroa grammalta.

7.6. 10:47

Helsinki

Keskusrikospoliisi (KRP) kertoo saaneensa valmiiksi esitutkinnan, jossa Suomeen epäillään tuodun yli 200 kiloa kokaiinia. KRP:n mukaan huumeet saapuivat Helsingin Vuosaaren satamaan punaviinipulloja sisältävässä kontissa maaliskuussa.

Poliisin mukaan Suomeen tuodun kokaiinin katukauppa-arvo on yli 20 miljoonaa euroa, jos sen hinnaksi lasketaan 100 euroa grammalta.

Tapauksen pääepäiltyinä on yksi Tanskan kansalainen ja kaksi Ruotsin kansalaista. Heitä epäillään törkeistä huumausainerikoksista. Kolmikko on ollut tutkintavankeudessa koko esitutkinnan ajan.

Lisäksi kahta muuta henkilöä epäillään törkeästä huumausainerikoksesta.

Hotellin pesutuvasta ja auton takakontista löytyi kokaiinia

Poliisin mukaan vyyhti alkoi avautua huhtikuun alussa Itä-Helsingin Kurkimäessä, kun poliisi näki kolmen pääepäillyn vievän suurehkossa urheilukassissa tavaraa autoon, joka oli rekisteröity Hollantiin.

”Tapahtumat olivat sen tyyppisiä, että epäilimme niissä olevan kyse huumausainekaupasta. Kolmikon mennessä autolle tapaamaan auton kuljettajaa urheilukassi oli täynnä, autolta palatessa se oli tyhjentynyt”, kertoo tutkinnanjohtaja Marko Heinonen KRP:stä tiedotteessa.

Sen jälkeen poliisi seurasi kolmikkoa lähellä sijaitsevaan hotelliin ja auton kuljettajaa toiseen hotelliin Helsingin Pasilassa. Kaikki neljä otettiin kiinni, ja hotellien tiloihin ja autoon tehtiin etsintä.

Kolmikon hotellin pesutuvasta löytyi 19 kiloa kokaiinia kätkettynä. Auton takakonttiin rakennetusta piilosta puolestaan paljastui 18 kiloa kokaiinia.

Epäillään murtautuneen punaviinikonttiin satamassa

Kiinniottojen jälkeen kokaiinin maahantuonnin yksityiskohdat alkoivat selvitä epäiltyjen viestiliikenteen perusteella, poliisi kertoo.

Vuosaaren satamaan saapui 22. maaliskuuta rahtilaiva, josta oli purettu kontteja satama-alueelle. Pääepäiltyjen epäillään murtautuneen yhteen punaviinipulloja sisältäneeseen konttiin seuraavana yönä. Viestiliikenteen perusteella konttiin oli kätketty 204 kiloa kokaiinia, poliisi kertoo.

Poliisin selvityksen mukaan kontti oli tuotu Suomeen Belgian Antwerpenistä.

Heinosen mukaan pääepäillyt eivät olleet aiemmin käyneet Suomessa.

”Poliisin selvityksen mukaan vierailun ainoana tarkoituksena on ollut huumausaineiden hakeminen ennakkoon tiedossa olleesta kontista. Kolmikko on saanut apua käytännön järjestelyissä suomalaismieheltä, jota epäillään myös törkeästä huumausainerikoksesta”, Heinonen sanoo.

Takavarikkoon saadusta kokaiinierästä osa oli poliisin mukaan laadultaan erittäin puhdasta eli pitoisuudeltaan noin 90-prosenttista.

”Siihen olisi todennäköisesti lisätty jatkeainetta ennen myymistä, jolloin tuotto olisi noussut edelleen”, Heinonen arvioi.

Juttu siirtyy nyt syyteharkintaan Etelä-Suomen syyttäjäalueelle.

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita

Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan
Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan
Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan
Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan

Osion uusimmat

Luitko jo nämä?

Mainos

Tuoreimmat tähtijutut