Tutkimus: Suomen tyytymättömimmät työntekijät ovat Länsi-Suomessa

Työnantajansa vastuullisuuteen tyytyväisimmät työntekijät ovat Uudellamaalla.

Tutkimuksen mukaan työnantajat menestyvät heikosti, kun arvioidaan heidän toimintaansa palkkatasa-arvossa ja palkkauksessa.

24.5. 11:38

Suomen tyytymättömimmät työntekijät ovat Länsi-Suomessa, kun arvioidaan työnantajan vastuullisuutta. Tyytyväisimpiä työnantajansa vastuullisuuteen ollaan Uudellamaalla.

Tiedot käyvät työpaikkojen välityssivusto Oikotien tutkimuksesta.

Tutkimus selvitti suomalaisten työnantajien ja työpaikkojen vastuullisuutta, ja se kattaa 35 vastuullisuuden eri osaa. Niistä 28:ssa länsisuomalaiset työntekijät suhtautuvat työnantajiinsa kriittisemmin kuin vertaisensa muualla Suomessa.

"Länsi-Suomessa ollaan tyytymättömiä esimerkiksi siihen, miten esihenkilö kohtelee tiimin jäseniä”, sanoo Oikotien työpaikkojen johtaja Joonas Pihlajamaa tiedotteessa.

Länsi-Suomessa 64 prosenttia työntekijöistä arvioi, että esihenkilö kohtelee tiimin jäseniä oikeudenmukaisesti ja tasapuolisesti. Uudellamaalla vastaava luku oli 76 prosenttia ja koko maassa 71 prosenttia.

Länsisuomalaisista työntekijöistä 38 prosenttia arvioi työnantajan antavan konkreettisia työkaluja työssä jaksamiseen. Koko maassa tätä mieltä on 48 prosenttia työntekijöistä ja Uudellamaalla 54 prosenttia työntekijöistä.

Tulosten mukaan kestävään kehitykseen kiinnitetään työpaikoilla Länsi-Suomessa vähemmän huomiota kuin muualla Suomessa. Länsi-Suomessa myös harkitaan työpaikan vaihtoa muuta maata useammin.

Työnantajat menestyvät koko maassa heikosti, kun arvioidaan heidän toimintaansa palkkatasa-arvossa ja palkkauksessa. Pihlajamaan mukaan kyse ei ole siitä, että ihmiset olisivat tyytymättömiä saamaansa kuukausipalkkaan.

”Tutkimuksen tulokset kertovat siitä, että moni työntekijä on tyytymätön työkulttuurin läpinäkyvyyteen ja tasapuolisuuteen. Ennen kaikkea palkka-avoimuuden puutteeseen.”

Työnantajilla on tutkimuksen mukaan parannettavaa sekä palkkojen avoimuudessa ja palkkatasa-arvossa että palkkaus- ja palkitsemisperusteiden selkeydessä.

Kaikista työntekijöistä 38 prosenttia kokee, ettei työpaikalla voi puhua palkoista avoimesti. Lisäksi suomalaisista työntekijöistä joka kolmas kokee, että palkkojen perustelut omassa organisaatiossa eivät ole selkeät ja avoimet.

Oikotie toteutti vastuullisuustutkimuksensa nyt kolmannen kerran. Siihen vastasi helmi–huhtikuussa noin 4 600 työssäkäyvää suomalaista.

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita

Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan
Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan
Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan
Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan

Osion uusimmat

Luitko jo nämä?

Mainos

Tuoreimmat tähtijutut