Kunta-alan neuvottelut työ­ehdoista ja palkka­ohjelmasta kaatuivat

Juko ja Jau olisivat hyväksyneet lautakunnan ehdotuksen, johon sisältyi muun muassa viisivuotinen palkkaohjelma.

Opettaja opettamassa kahdeksasluokkalaisia.

23.5. 12:01

Kunta-alalle ei syntynyt sopimuksia työehdoista sovittelulautakunnan ehdotuksen pohjalta. Asiasta kertoi Twitterissä Kunta- ja hyvinvointialuetyönantajat KT:n toimitusjohtaja Markku Jalonen.

”KT, Juko ja Jau eivät valitettavasti päässeet yhteiseen näkemykseen sovittelu­lautakunnan sovintoehdotuksen pohjalta tehtävästä erillissopimuksesta”, Jalonen kirjoitti.

Hoitajaliitot kaatoivat lautakunnan ehdotuksen toissa viikolla, mutta muita kunta-alan työntekijöitä edustavat järjestöt jatkoivat neuvotteluja työnantajapuolen kanssa. Juko ja Jau olisivat hyväksyneet lautakunnan ehdotuksen, johon sisältyi muun muassa viisivuotinen palkkaohjelma. Se olisi tuonut kuntien työntekijöille joka vuosi noin prosenttiyksikön suuremmat palkankorotukset kuin mitä muut alat saavat.

Sovintoehdotuksen pohjalta jatketuissa neuvotteluissa yhteistä näkemystä ei kuitenkaan löytynyt. Niinpä esimerkiksi opettajille, varhaiskasvatuksen opettajille, kirjastotyöntekijöille ja muille kunta-alan työntekijöille ei vieläkään syntynyt sopua työehdoista.

On epäselvää, mitä seuraavaksi tapahtuu. Joko alivaltiosihteeri Elina Pylkkäsen johtama lautakunta jatkaa sovun hakemista, tai sitten tilalle perustetaan uusi lautakunta tai ratkaisua haetaan jotain muuta kautta.

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita

Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan

Osion uusimmat

Luitko jo nämä?

Mainos

Tuoreimmat tähtijutut