Suomen ja Turkin presidentit kävivät ”avoimen ja suoran” keskustelun, kertoo Niinistö

Niinistön mukaan ”tiivis dialogi” jatkuu myöhemmin.

Suomen presidentti Sauli Niinistö (vas.) ja Turkin presidentti Recep Tayyip Erdogan yhteisessä tiedotustilaisuudessaan presidentinpalatsissa Ankarassa 13. lokakuuta 2015. Presidentti Niinistö keskusteli Turkin Erdoganin kanssa Suomen Nato-jäsenyydestä lauantaina puhelimessa.

21.5. 16:57

Helsinki

Presidentti Sauli Niinistö kertoo käyneensä tänään puhelinkeskustelun Turkin presidentin Recep Tayyip Erdoganin kanssa. Puhelu käytiin Suomen aloitteesta.

Twitterissä Niinistö kuvasi keskustelua ”avoimeksi ja suoraksi”. Presidentit myös sopivat, että tiivis dialogi Suomen ja Turkin välillä jatkuu.

Presidentit keskustelivat Suomen Nato-jäsenyydestä, koko euroatlanttisen alueen turvallisuudesta ja terrorismin vastaisesta taistelusta. Niinistö toteaa, että Suomi tuomitsee terrorismin kaikissa sen ilmenemismuodoissa.

Niinistö totesi presidentti Erdoganille myös, että Nato-liittolaisina Suomi ja Turkki sitoutuvat toistensa turvallisuuteen ja kahdenvälinen suhde siten vahvistuu.

Erdogan puhui myös Ruotsin pääministerin kanssa

Turkki on ilmaissut vastustavansa Suomen ja Ruotsin Nato-jäsenyyttä. Erdogan on syyttänyt maita muun muassa ”terroristien majoittamisesta” viitaten muun muassa kurdien sissijärjestö PKK:hon. Tarkat vaatimukset siitä, mitä Turkki Suomelta ja Ruotsilta haluaa, ovat vaihdelleet niin maan johdossa kuin Turkin hallintoa lähellä olevassa mediassa.

Erdogan on kertonut tänään keskustelleensa puhelimessa myös Ruotsin pääministeri Magdalena Anderssonin kanssa. Turkkilaismedian ja uutistoimisto AFP:n mukaan Erdogan kehotti Ruotsia lopettamaan ”terroriryhmien tukemisen”. CNN Türkin mukaan Erdogan oli kuitenkin myös ilmaissut, että Turkki on tähän asti aina tukenut Naton avoimien ovien politiikkaa.

Turkin syytökset ”terrorismin tukemisesta” ovat kohdistuneet pääsääntöisesti Suomea enemmän Ruotsiin.

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita

Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan
Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan
Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan
Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan

Osion uusimmat

Luitko jo nämä?

Mainos

Tuoreimmat tähtijutut