Presidentti Niinistö Washingtonissa: Suomen ja Ruotsin on ensi vaiheessa tutkittava tarkkaan, mitä Turkki haluaa

Joe Biden, Sauli Niinistö ja Magdalena Andersson kuvattuna aiemmassa tiedotustilaisuudessa torstaina.

19.5. 20:27

Tasavallan presidentti Sauli Niinistö on vierailulla Yhdysvalloissa yhdessä Ruotsin pääministerin Magdalena Anderssonin kanssa maiden Nato-jäsenyyksiin liittyen.

Niinistö ja Andersson pitivät ensin tiedotustilaisuuden yhdessä Yhdysvaltojen presidentin Joe Bidenin kanssa, joka toisti vankan tukensa maiden Nato-jäsenyydelle. Niinistö piti oman tiedotustilaisuuden torstai-iltana kello 20.30 jälkeen Suomen aikaa.

Työvierailun merkittävin anti oli Niinistön mukaan havainto hyvin laaja-alaisesta ja vakuuttavasta tuesta, jota Yhdysvallat haluaa Suomelle välittää.

Niinistö sanoi olevansa valmis itsekin osallistumaan ratkaisun hakemiseen Turkin kanssa. Niinistö sanoi suomalaismedialle Washingtonissa, että yhteyksiä Turkin kanssa on jo ollut monen kanavan kautta. Hän sanoi uskovansa, että myös korkeamman tason yhteydenpitoa tarvitaan. Ajankohta ja paikka ovat vielä auki, hän sanoi.

Suomen ja Ruotsin on ensi vaiheessa tutkittava tarkkaan, mitä Turkki haluaa, sillä maan viestit ja vaatimukset ovat vaihdelleet, Niinistö sanoi.

Naton jäsenyyshakemuksen käsittelyn aikaa koskevat huolet eivät Niinistön mukaan ole ehkä ihan niin konkreettisia kuin Suomessa on ajateltu.

Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan
Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan
Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan
Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan

Osion uusimmat

Luitko jo nämä?

Mainos

Tuoreimmat tähtijutut