Suomi ja Ruotsi jättivät Nato-kirjeet Stoltenbergille yhdessä

Suomi jätti Nato-kirjeensä keskiviikkona yhdeksältä aamulla Suomen aikaa.

18.5. 8:23

Helsinki

Suomen ja Ruotsin Nato-suurlähettiläät toimittivat maiden jäsenyyshakemukset sotilasliitto Naton pääsihteerille Jens Stoltenbergille yhdeksältä aamulla Suomen aikaa Brysselissä. Aikataulusta kertoi eilen illalla Suomen edustusto Natossa.

Suomen Nato-suurlähettiläs on Klaus Korhonen ja Ruotsin Axel Wernhoff.

Vastaanotettuaan kirjeet Nato käsittelee asiaa ja päättää maiden kutsumisesta liittymiskeskusteluihin. Niissä käydään läpi viisi osa-aluetta, jotka ovat poliittiset kysymykset, oikeudelliset kysymykset, resurssikysymykset, tietoturvallisuuteen liittyvät kysymykset sekä puolustus- ja sotilaalliset kysymykset.

Ulkoministeriöstä on arvioitu, että Naton sihteeristöllä olisi valmius ottaa Suomen neuvotteluvaltuuskunta vastaan Brysseliin melko nopeasti, noin muutamassa päivässä kirjeen antamisen jälkeen.

Presidentin asettamaa Suomen valtuuskuntaa johtaa ulkoministeri Pekka Haavisto (vihr.) ja varapuheenjohtajana toimii puolustusministeri Antti Kaikkonen (kesk.). Valtuuskunnassa on jäseniä ulkoministeriöstä, puolustusministeriöstä, Puolustusvoimien Pääesikunnasta ja valtiovarainministeriöstä.

Naton puolelta keskusteluihin osallistuvaa ryhmää johtaa Naton apulaispääsihteeri Bettina Cadenbach.

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita

Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan
Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan
Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan
Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan

Osion uusimmat

Luitko jo nämä?

Mainos

Tuoreimmat tähtijutut