Mietintö valmis – eduskunta aloittaa palautekeskustelun Nato-jäsenyydestä kello 12

Maanantain lähetekeskustelu kesti yli 14 tuntia, kun lähes jokainen kansanedustaja halusi puheenvuoron.

Eduskunnan täysistuntosali maanantaina iltapäivällä Helsingissä 16. toukokuuta 2022. Täysistunnossa käytiin lähetekeskustelu hallituksen antamasta Natoon liittymistä koskevasta selonteosta.

17.5. 8:36

Helsinki

Eduskunta aloittaa Nato-jäsenyyttä koskevan palautekeskustelun kello 12. Ulkoasiainvaliokunnan mietintö on valmis, kertovat muun muassa valiokunnan jäsenet Anu Vehviläinen (kesk.) ja Anne-Mari Virolainen (kok.) Twitterissä.

Eduskunta sai yöllä päätökseen Suomen Nato-jäsenyyttä koskevan lähetekeskustelun. Keskustelun päätteeksi asia lähetettiin ulkoasiainvaliokuntaan, josta se palaa nyt eduskunnan täysistuntoon.

Maanantaina aamupäivällä alkanut keskustelu kesti yli 14 tuntia ja sen aikana eduskunnassa käytettiin yhteensä 212 puheenvuoroa.

Eduskunnan ulkoasiainvaliokunta kokoontui aamulla kello kahdeksan valmistelemaan Nato-kannasta mietintöä, joka sisällytetään aiempaa ulko-ja turvallisuuspoliittista ajankohtaisselontekoa koskevaan mietintöön.

Palautekeskustelu on määrä käydä kello 12 alkavassa istunnossa. Asiasta äänestetään siinä tapauksessa, että keskustelun aikana tehdään valiokunnan mietinnön kannasta poikkeava ehdotus, joka saa kannatusta. Tätä on pidetty todennäköisenä.

Sen jälkeen kun eduskunta on kantansa ilmaissut, valtioneuvosto tekee muodollisen esityksen, jonka presidentti virallisesti hyväksyy. Tämän jälkeen Suomen hakemus toimitetaan Naton pääkonttoriin Brysseliin.

Valtioneuvosto on varautunut kokoontumaan omaan istuntoonsa nopeasti sen jälkeen, kun eduskunnan käsittely on valmis.

Presidentti Sauli Niinistö on tiistaina lähdössä Ruotsiin kaksipäiväiselle valtiovierailulle, jossa hänellä on varsin tiivis ohjelma. Presidentti voi kuitenkin nuijia Suomen Nato-jäsenyyden hakemista koskevan päätöksen tarvittaessa Ruotsin-matkaltaan, kertoi oikeuskansleri Tuomas Pöysti eilen STT:lle.

Uutista päivitetty kello 9.12.

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita

Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan
Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan
Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan
Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan

Osion uusimmat

Luitko jo nämä?

Mainos

Tuoreimmat tähtijutut