Valtatiellä 12 Sastamalassa kolaroitiin kääntymistilanteessa – Lautakuormassa olleeseen peräkärryyn törmättiin kahdesta suunnasta

Peräkärry ajautui törmäyksessä vastaantulijoiden kaistalle.

Kolme autoista piti hinata paikalta pois, mutta yksi auto oli ajettavassa kunnossa. Kuvassa toinen kolarissa osallisena olleista henkilöautoista.

11.5. 13:03

Sastamala

Neljä autoa kolaroi Sastamalassa tiellä 12 keskiviikkoiltapäivänä noin kello 12 jälkeen. Tampereen suunnasta Huittisten suuntaan ajanut peräkärryllinen pakettiauto oli kääntymässä tieltä 12 Vatajantielle.

Perässä ajoi henkilöauto, joka lähti ohittamaan kääntyvää pakettiautoa hitaasti oikealta. Sen sijaan toinen perässä ajava henkilö ei huomannut pakettiauton hidastamista ja kääntymisaikomusta, minkä vuoksi se törmäsi peräkärryyn.

Peräkärry ajautui sen seurauksena vastaantulijoiden kaistalle, jolloin taas vastaan tuleva toinen pakettiauto törmäsi siihen. Lisäksi kääntymässä ollut peräkärryllinen pakettiauto törmäsi sitä ohittaneeseen henkilöautoon.

Onnettomuudessa oli osallisena viisi henkilöä. Sisä-Suomen poliisilaitoksen vanhemman konstaapelin Mikko Kotalan mukaan henkilövahinkoja ei tullut.

Autoista kolmelle piti pelastuslaitoksen mukaan tilata hinaus. Yksi pystyi jatkamaan matkaansa. Peräkärryssä oli lautakuorma kyydissä. Peräkärry meni huonoon kuntoon.

Poliisi sai tilanteesta hälytyksen kello 12.22 keskiviikkona. Liikenne oli hetken aikaa pysähdyksissä ja sitä ohjattiin yhdeltä kaistalta ohitse. Noin kello puoli kahden aikaan iltapäivällä jälkityöt oli tehty ja liikenne palannut normaaliksi.

Onnettomuus tapahtui Pirkanmaantien ja Vatajantien risteyksessä. Risteys sijaitsee Pirkanmaantiellä Tampereen ja Huittisten välillä lähellä Ellivuoren-risteystä ja Kiskokabinetti-huoltoasemaa.

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita

Osion uusimmat

Luitko jo nämä?

Mainos

Tuoreimmat tähtijutut