Venäjän lipuin koristellut autot ajoivat Helsingin halki voitonpäivän alla

Venäjä-mielisten huomista voitonpäivää juhlistava autokulkue ylitti Pitkänsillan Helsingissä 8. toukokuuta.

8.5. 13:24

Helsinki

Mielenosoitukset ovat sävyttäneet päivää Helsingissä. Venäjä-mielisten autokulkue on ollut liikkeellä ja ajanut myös Helsingin ydinkeskustassa. Autojonossa oli näyttävästi muun muassa Venäjän lipuin koristeltuja ajoneuvoja. Autoihin oli kiinnitetty myös Suomen lippuja.

Poliisi ei kertonut etukäteen kulkueen reittiä eikä tarkkaa ajankohtaa. Perusteena oli poliisin mukaan se, että sosiaalisessa mediassa oli uhkailtu kulkueeseen osallistuvia.

Venäjä-mielisten autokulkueaikeet herättivät jo etukäteen osin kiivastakin keskustelua ja vastustusta sosiaalisessa mediassa. Osassa kommenteista pohdittiin erilaisia vastatoimia kulkueeseen osallistuvia kohtaan.

Voitonpäivän juhlintaa ja Venäjän hyökkäyssotaa vastaan on osoitettu sunnuntaina mieltä eri tilaisuuksissa Helsingin keskusta-alueella Kaisaniemessä ja Narinkkatorilla.

Venäjällä juhlitaan huomenna voitonpäivää toisen maailmansodan eli venäläisittäin suuren isänmaallisen sodan päättymisen muistoksi. Tänä vuonna päivää vietetään samaan aikaan, kun Venäjä käy raakaa hyökkäyssotaa Ukrainassa.

Osion uusimmat

Luitko jo nämä?

Mainos

Tuoreimmat tähtijutut