Niinistö turvallisuusratkaisusta: Kyse on Suomen turvallisuuden varmistamisesta – "Tämä ei ole nollasummapeliä”

Presidentti keskusteli eduskunnan ulkoasiainvaliokunnan kanssa.

Sauli Niinistö kertoo kantansa Suomen Nato-jäsenyyteen viimeistään 12. toukokuuta.

6.5. 12:41

Helsinki

Presidentti Sauli Niinistö on keskustellut tänään eduskunnan ulkoasiainvaliokunnan kanssa valtioneuvoston ajankohtaisselonteosta, joka koskee turvallisuusympäristön muutosta ja Suomen turvallisuuden vahvistamista.

–  Turvallisuusratkaisussa on kyse Suomen turvallisuuden varmistamisesta. Tämä ei ole nollasummapeliä, se ei ole keneltäkään pois, Niinistö arvioi tiedotteessa.

Hän on keskustellut Suomen turvallisuuden vahvistamisesta tällä viikolla myös puolustusvaliokunnan sekä eduskunnan puhemiehistön ja puoluejohtajien kanssa.

Niinistö tapaa eduskunnan valiokuntia säännöllisesti keskustellakseen heidän kanssaan ajankohtaisista asioista. Edellisen kerran hän tapasi ulkoasiainvaliokunnan 9. maaliskuuta.

"Työ on enää loppusilausta vailla"

Torstaina Niinistö arvioi, että turvallisuusselontekoa koskeva työ on enää loppusilausta vailla. Niinistö tapasi torstaina eduskunnan puhemiehistön, ulkoasiain- ja puolustusvaliokuntien puheenjohtajat, ulkoministerin ja eduskuntaan valittujen puolueiden johtoa.

–  Tilannekuva on yhteinen. Etenemme suunnitelmallisesti ja yhdessä. Päämäärä on selvä: Suomen turvallisuuden takaaminen kaikissa oloissa, Niinistö sanoi tapaamisen jälkeen.

Hän toisti myös, että hän kertoo oman kantansa Suomen Nato-jäsenyyteen viimeistään 12. toukokuuta.

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita

Osion uusimmat

Luitko jo nämä?

Mainos

Tuoreimmat tähtijutut