Mies ylläpiti nettisivuja, joissa oli tuhansia musiikkisanoituksia ja suoravälityksessä yli sata nettiradiota – tuomittiin tekijänoikeusrikoksesta

5.5. 21:31

Helsinki

Länsi-Uudenmaan käräjäoikeus tuomitsi torstaina miehen tekijänoikeusrikoksesta puolen vuoden ehdolliseen vankeusrangaistukseen.

Oikeus katsoo 37-vuotiaan miehen levittäneen luvattomasti pääosin suomalaisten kappaleiden sanoituksia sekä välittäneen luvattomasti suomalaisten radiokanavien internetlähetyksiä.

Oikeuden mukaan mies oli luonut kolme nettisivustoa, joiden toimintaa vuosina 2013–2020 käsiteltiin oikeudessa. Kahdella sivustolla oli enimmillään noin 11  000 musiikkikappaleen sanoitukset. Kolmannella sivustolla oli yli sadan nettiradion suorat lähetykset niin, että niitä pystyi kuuntelemaan menemättä kyseisen radiokanavan sivustolle.

Oikeuden mukaan mies ylläpiti nettisivustojaan siten, että hän oli muun muassa aktiivisesti osallistunut sivustojen aineiston muokkaamiseen ja niiden toiminnan moderointiin.

Mies tuomittiin puolen vuoden ehdolliseen vankeusrangaistukseen ja korvaamaan yhteensä 250  000 euroa useille musiikkiyhtiöille.

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita

Osion uusimmat

Luitko jo nämä?

Mainos

Tuoreimmat tähtijutut