Poliisi: Helsingissä siepattu 9-vuotias poika pakotettiin autoon aseella uhaten – teon motiivin epäillään olleen taloudellinen

Sieppaaja jätti pojan metsään puuhun sidottuna.

Helsingin Sanomien tietojen mukaan poika kävi Kulosaaren ala-asteen koulua.

4.5. 11:07

Helsinki

Helsingin poliisi kertoo epäilevänsä, että Helsingin Kulosaaressa huhtikuussa tapahtuneen 9-vuotiaan pojan sieppauksen motiivi oli taloudellisen hyödyn tavoittelu.

Poliisin mukaan teosta epäilty 54-vuotias mies uhkasi poikaa aseella ja pakotti tämän autoon Kulosaaressa. Huoltajat saivat kiristysviestin pojan puhelimesta pian sieppaamisen jälkeen. Pojasta ei kuitenkaan maksettu lunnaita.

Sieppauksen jälkeen epäilty lähti ajamaan pois Kulosaaresta. Hän pysähtyi myöhemmin sitomaan pojan nippusiteillä kiinni auton jalkatilaan. Samalla hän peitti pojan kasvot kankaalla ja teipillä.

Poika vapautti itsensä nippusiteistä

Tämän jälkeen epäilty ajoi poliisin mukaan autolla Sipooseen, jossa hän jätti pojan metsään. Hän sitoi siepatun kiinni puuhun nippusiteillä. Myös pojan jalat olivat kiinni nippusiteillä ja kasvot edelleen peitettynä.

Epäilty poistui paikalta, ja pian tämän jälkeen poika sai itsensä irrotettua nippusiteistä. Hän käveli läheiselle tielle, josta sivullinen henkilö löysi hänet.

”Poika itse toimi tilanteessa poikkeuksellisen rohkeasti. Hän on myös kertonut tapahtumista poliisille erittäin selkeästi ja johdonmukaisesti varsinkin, kun otetaan huomioon hänen ikänsä, sanoi tiedotteessa tutkinnanjohtaja”, rikoskomisario Marko Forss.

Poliisi epäilee, että 54-vuotias mies suunnitteli teon ennakkoon. Miestä epäillään panttivangin ottamisesta ja törkeästä ryöstöstä. Muita epäiltyjä jutussa ei tällä hetkellä ole.

Epäilty ei ole halunnut avata tapahtumien kulkua poliisille, ja hän kiistää teon.

Epäilyllä pitkä rikostausta

Epäilyllä miehellä on aiempaa rikostaustaa. Vakavin miehen rikoksista on tappo, josta hänet tuomittiin Helsingin käräjäoikeudessa 2000-luvun alussa. Samassa yhteydessä hänet tuomittiin myös törkeästä ryöstöstä ja törkeästä ampuma-aserikoksesta.

Lisäksi mies on tuomittu useista erilaisista petosrikoksista.

Epäilty on vaihtanut nimeään useasti.

Poliisi kaipaa vihjeitä muun muassa keltaisesta työmiehen takista

Poliisi jatkaa edelleen 9-vuotiaan pojan sieppauksen tutkintaa ja pyytää yleisöltä lisää vihjeitä.

Poliisi pyysi aiemmin havaintoja Mercedes Benz -merkkisestä autosta. Yleisöltä saatiin muutamia kiinnostavia vihjeitä, joista poliisi kiittää. Poliisi kaipaa edelleen silminnäkijähavaintoja kyseisestä autosta, mutta ainoastaan Itä-Helsingin ja Sipoon alueelta 22.  4. noin kello 9–15 välillä.

Poliisin tietojen mukaan epäillyllä oli päällä keltainen ”työmiehen takki”, jonka hän todennäköisesti vaihtoi jossakin vaiheessa toiseen takkiin. Myös havainnot tästä kiinnostavat poliisia.

Lisäksi poliisi pyytää vihjeitä pojalta anastetusta tummansinisestä repusta. Kaikki vihjeet voi ilmoittaa vakivaltavihjeet.helsinki@poliisi.fi tai 046 922 4651.

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita

Osion uusimmat

Luitko jo nämä?

Mainos

Tuoreimmat tähtijutut