Vuoden juttuna palkittiin HS:n Oletko sinä Perttu Nousiainen? – Vuoden journalistinen teko oli Ylen sarja Politiikka-Suomi

3.5. 19:47

Helsinki

Suuren journalistipalkinnon Vuoden juttuna on palkittu Helsingin Sanomissa julkaistu Oletko sinä Perttu Nousiainen? Juttukokonaisuuden tekivät Marko Junkkari, Tommi Nieminen ja Sami Kero.

Juttu Nuorisosäätiön miljoonat hukanneesta Perttu Nousiaisesta kertoi yhteiskunnallisesti merkittävästä teemasta, mutta se oli palkintoraadin mukaan samalla taitavasti rakennettu jännitystarina.

Vuoden journalistisena tekona palkittiin Ylen sarja Politiikka-Suomi. Sarjan tekivät Jussi Jormanainen, Pekka Laine, Olli Laine ja J-P Pulkkinen.

Suuren journalistipalkinnon raadin mukaan Politiikka-Suomi on vaikuttava voimannäyte. Sitä varten haastateltiin yli sataa poliitikkoa ja asiantuntijaa. Ohjelmasarja toi tuoreella tavalla esiin politiikan tapahtumien taustoja sekä päättäjien inhimillisiä tunteita ja kipupisteitä, perusteluissa sanotaan.

Suuren journalistipalkinnon Vuoden journalistina on palkittu Helsingin Sanomien Paavo Teittinen. Vuonna 2021 hän paljasti puutteita ihmiskauppaa koskevissa poliisitutkinnoissa.

Suuren journalistipalkinnon Vuoden journalistisena pomona on palkittu Maria Vesterinen Turun Sanomista. Vesterinen johtaa TS:n urheilutoimitusta ja jaettuna tehtävänä lehden lukemisto-osiota.

Suuri journalistipalkinto on jaettu Suomessa vuodesta 2001 lähtien. Kilpailua järjestävät vuorovuosin MTV, Sanoma Media Finland ja Yleisradio. Tänä vuonna järjestämisvastuu on Sanomalla.

Uutista päivitetty 3.5. kello 20. Lisätty Vuoden journalistina ja Vuoden journalistisena pomona palkitut.

Osion uusimmat

Luitko jo nämä?

Mainos

Tuoreimmat tähtijutut