Kunta-alan lakko alkoi tänään kymmenessä kaupungissa – esimerkiksi koulut, päiväkodit ja kirjastot ovat kiinni ympäri maata

Työsopimusneuvotteluissa ei voida antaa sovintoehdotusta, sillä neuvotteluosapuolet ovat liian kaukana toisistaan.

Satakunnassa tänään alkanut lakko ei toistaiseksi vaikuta esimerkiksi koulujen ja päiväkotien toimintaan.

3.5. 7:29

Helsinki

Koulut ja päiväkodit pitävät ovensa kiinni tästä päivästä lähtien ympäri maata, kun kunta-alan lakko alkaa. Viikon kestävä lakko koskee kymmentä kaupunkia ja noin 80  000:ta kunta-alan työntekijää.

Mikä?

Kunta-alan lakko

Ammattiliitto JHL:n, Ammattiliitto Jytyn ja neuvottelujärjestö Jukon kunta-alaa koskeva lakko alkoi 3. toukokuuta ja kestää 9. toukokuuta saakka.

Lakko alkoi 3. toukokuuta Tampereella, Helsingissä, Vantaalla, Espoossa, Kauniaisissa, Turussa, Jyväskylässä, Kuopiossa, Oulussa ja Rovaniemellä, ja sen piiriin kuuluu yli 81 000 palkansaajaa.

Lakon taustalla on kunta-alan työehtosopimuksia koskeva työriita, jota ratkaisemaan on perustettu alivaltiosihteeri Elina Pylkkäsen vetämä sovittelulautakunta.

Kunta-alan työntekijät tavoittelevat työtaistelutoimenpiteillä palkankorotuksia, joilla kurottaisiin kiinni palkkaeroa yksityiseen sektoriin nähden.

Lakko järjestetään, koska alan työsopimusneuvottelut ovat tähän mennessä epäonnistuneet. Neuvottelujen osapuolina ovat olleet kunta-alan pääneuvottelujärjestöt Juko ja JAU. Työnantajaa on edustanut Kunta- ja hyvinvointityönantajat (KT).

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita

Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan
Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan
Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan
Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan

Osion uusimmat

Mainos

Tuoreimmat tähtijutut