Poliisi epäilee eilisestä Helsingin Pohjoisesplanadin kolaroinnista 33-vuotiasta miestä

1.5. 11:42

Helsinki

Poliisi epäilee 33-vuotiasta miestä väkijoukkoon ajamisesta Helsingin Pohjoisesplanadilla eilen vappuaattona. Häntä epäillään poliisin tiedotteen mukaan alustavasti törkeästi liikenneturvallisuuden vaarantamisesta, törkeästä rattijuopumuksesta, vammantuottamuksesta, virkamiehen vastustamisesta ja niskoittelusta.

Tapahtumat sattuivat Helsingin ydinkeskustassa iltaseitsemän aikaan eli vain jonkin aikaa sen jälkeen, kun Havis Amanda -patsas oli saanut kutreilleen ylioppilaslakin ison yleisön ympäröimänä Kauppatorilla.

Väkijoukkoon ajamiseen liittyvät tapahtumat alkoivat, kun poliisipartio käski kuljettajaa pysähtymään Pohjoisrannassa. Epäilty ei noudattanut käskyä. Hän suuntasi kohti Pohjoisesplanadia, jossa oli runsaasti ihmisiä vappujuhlinnan takia.

Epäilty törmäsi autollaan toiseen autoon Pohjoisesplanadi 37:n kohdalla. Kolarissa loukkaantui kolme ihmistä, mukaan lukien epäilty. Loukkaantuneet saivat hoitoa sairaalassa. Näistä asianomistajat ovat jo päässeet pois hoidosta.

Poliisin mukaan epäilty vaaransi ajollaan lukuisten paikalla olleiden turvallisuuden. Onnettomuudessa kolhiintui useita ajoneuvoja.

”Poliisi on kerännyt tapahtumapaikalta runsaasti videokuvaa ja silminnäkijähavaintoja, joita käydään läpi. Lisäksi jatkamme asianomistajien ja todistajien puhutuksia”, sanoo päivystävä tutkinnanjohtaja, rikoskomisario Kalle da Silva Goncalves tiedotteessa.

Poliisi ei ole suostunut kommentoimaan tapahtumaa tarkemmin STT:lle.

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita

Osion uusimmat

Luitko jo nämä?

Mainos

Tuoreimmat tähtijutut