Perussuomalaisten Purra: Nato-jäsenyyttä voi toki vastustaa, mutta Venäjästä on vaaraa

Perussuomalaisten puoluevaltuuston on tarkoitus tänään kokouksessaan ottaa kantaa Nato-jäsenyyteen.

Puheenjohtaja Riikka Purra ja puoluesihteeri Arto Luukkanen ottivat selfien perussuomalaisten puoluevaltuuston kokouksessa Helsingissä lauantaina.

30.4. 11:02

Helsinki

Perussuomalaisten puheenjohtaja Riikka Purra puolusti tänään linjapuheessaan puoluevaltuustolle Suomen Nato-jäsenyyttä. Purra sanoi, että jäsenyyttä voi toki vastustaa, mutta sen väittäminen, että Venäjästä ei ole vaaraa, ei pidä paikkaansa.

Purra muistutti, että puolueessa on viime ajat käyty tiivistä ja monipuolista turvallisuuspoliittista keskustelua ja puoluehallitus, eduskuntaryhmä sekä lähes kaikki kansanedustajat ovat kertoneet kannattavansa Nato-jäsenyyttä.

Puheensa jälkeen pitämässään tiedotustilaisuudessa Purra ennakoi, että myös puoluevaltuusto tulee ottamaan myönteisen kannan jäsenyyteen.

–  Myönteinen Nato-kanta on meidän selvitysten, jäsenkyselyiden ja keskusteluiden perusteella hyvin vahva. Mutta sitä en osaa sanoa, että kuinka vahva, hän sanoi.

"Vääriä uskomuksia ja epätietoisuutta korjataan"

Purra sanoi, että puolueessa on käyty paljon keskustelua Nato-prosessista ja sitä jatketaan tänään suljettujen ovien takana pidettävässä puoluevaltuuston kokouksessa.

–  Totta kai tämän tarkoituksena on myös sitouttaa puolueen jäsenistö yleisesti tähän prosessiin ja varsinkin tuoda heille tietoa siitä. Sellaista tietoa, mitä ei pelkästään lehtiä lukemalla pysty ymmärtämään. Tällä hetkellä kulkee paljon erilaista epätietoisuutta ja vääriä uskomuksiakin tästä prosessista. Niin me tietenkin parhaalla mahdollisella tavalla pyrimme näitä korjaamaan ja ohjaamaan oikean tiedon pariin.

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita

Osion uusimmat

Luitko jo nämä?

Mainos

Tuoreimmat tähtijutut