Tämän perheen lapset kulkevat kellopuhelimet kädessään – ”Kun on erikseen pelilaite ja kello, jolla voi soittaa, saan vahdittua paremmin, mitä lapset tekevät laitteilla”

Lapsen ensimmäisen puhelimen korvaa yhä useammin kellopuhelin. Kelloon voivat soittaa siihen tallennetut yhteystiedot, samoin kuin kellolla voi soittaa siihen tallennettuihin numeroihin. Ulkopuoliset numerot siihen eivät pääse soittamaan, eikä sillä pääse esimerkiksi käyttämään internetiä vapaasti. Siksi moni suosii sitä lapsen ensimmäisenä kontaktivälineenä ennen älypuhelinta.

7-vuotias Eero Lukkonen (oik.) esittelee kellopuhelintaan. Pienemmät sisarukset Sara, 4, ja Aapo, 1, voivat saada isoveljen kellon aikanaan käyttöön. Äiti Riina Ahonen pitää kellopuhelinta älypuhelinta turvallisempana vaihtoehtona.

24.4. 13:34

”Olen työssäni terveydenhoitajana ollut selvittämässä tilanteita, joissa lapsi on nähnyt internetissä asioita, joita hänellä ei ole kykyä käsitellä”, sanoo Riina Ahonen. Hän katselee samalla neljää lastaan, jotka puuhastelevat eri puolella olohuonetta.

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita

Osion uusimmat

Luitko jo nämä?

Mainos

Tuoreimmat tähtijutut