Paperiliitto hylkäsi UPM:n lakkoa koskevat sovintoesitykset – lakko jatkumassa toukokuun puoliväliin

Vuoden alussa alkanut noin 2 000 työntekijän lakko UPM:n tehtailla jatkuu 14. toukokuuta saakka, ellei sovintoa sitä ennen synny. UPM:n Rauman pääluottamusmies: työajan lisäys ja työaikajärjestelyt sekä ulkopuolisen työvoiman käytön paikallinen sopiminen vaikeimmat asiat.

Paperiliiton lakko UPM:n tehtailla on jatkunut jo yli sata päivää. Painopaperia valmistavalla Rauman tehtaalla on lakossa noin 300 Paperiliittoon kuuluvaa työntekijää.

14.4. 11:53

Paperiliiton hallitus päätti torstaina, että sovittelija Leo Suomaan antamat sovintoesitykset metsäyhtiö UPM:n työriidasta hylätään, ja lakkoa jatketaan 14. toukokuuta asti, ellei sovintoa sitä ennen synny.

UPM on pettynyt Paperiliiton hylkypäätökseen ja olisi puolestaan sovintoesitykset hyväksynyt.

Sovittelija oli pyytänyt vastauksia neljään sovintoesitykseensä torstaiaamuksi kello kymmeneen mennessä.

Paperiliiton hallitus totesi, että se ei voi hyväksyä sovintoesityksiä, koska niiden kattavuus ei riitä.

Sovintoesitykset liiketoimintoihin Pulp, Specialty Papers, Raflatac ja Biofuels kattavat vasta puolet UPM:n paperiliittolaisista.

Toiselta puolikkaalta sopimus olisi jäänyt puuttumaan. Päätös hylkäämisestä oli yksimielinen.

Paperiliitto on tiedotteen mukaan pettynyt, että se joutui Communication Papersin uhmakkuuden vuoksi hylkäämään neljä sovintoesitystä.

Uhmakkuutta osoitti liiton mukaan myös se, ettei UPM:n johto vastannut mitenkään avoimeen kirjeeseen, jolla UPM:n paperiliittolaiset pääluottamusmiehet vetosivat vielä keskiviikkona UPM:n johtoon, jotta ratkaisua olisi yritetty vielä uudelleen Communication Papersin eli painopaperiyksikön kanssa.

UPM:n Rauman paperitehtaan pääluottamusmies, Paperiliiton työehtoneuvottelukunnan jäsen Jouko Aitonurmi sanoo sopimuskierroksen merkittävimpien ongelmakohtien liittyvän työaikaan eli työantajaosapuolen esittämään työajan pidentämiseen ja työaikajärjestelyihin sekä ulkopuolisen työvoiman käytön paikalliseen sopimusmenettelyyn.

Aitonurmi huomauttaa, ettei painopaperin tuotannonalalla sovittelijalta ollut edes sopimusesitystä. Hänen mielestä neljän muun UPM:n liiketoiminta-alan hyväksyntä olisi merkinnyt, että edelleen puolet yhtiön työntekijöistä olisi edelleen ilman sopimusta.

”Kyllä mielestäni nämä asiat olisivat olleet lähtökohtaisesti sovittavissa, mutta kyse on enemmän periaatteellisista asetelmista. Muissa yhtiöissä on tehty sopimukset ja paperia valmistetaan täyttä häkää,” Aitonurmi kommentoi.

Koska yrityskohtaisia työehtoja ei UPM:n liiketoimintoihin ole sovittu, Paperiliiton hallitus päätti myös pidentää lakkoa kahden viikon jaksolla eli 14. toukokuuta saakka, ellei neuvottelutulosta sitä ennen saavuteta.

Lakosta tai sen jatkosta tulee aina ilmoittaa kaksi viikkoa ennen sen alkamisajankohtaa. Aiemmin ilmoitettu lakon päättymisajankohta oli 30. huhtikuuta.

Noin 2 000:ta Paperiliittoon kuuluvaa työntekijää koskeva lakko on ollut käynnissä 12:ssa UPM:n yksikössä vuoden alusta. Raumalla lakossa on noin 300 Paperiliittoon kuuluvaa työntekijää.

Pari sataa Paperiliiton jäsentä tekee suojelutyötä tehtaiden lämmöntuotannossa ja vesienkäsittelyssä Helsingin käräjäoikeuden 21. tammikuuta antaman päätöksen mukaisesti.

Tämän viikon tiistaina sovittelija Suomaa kertoi antaneensa myös neljättä UPM:n yksikköä eli biojalostamoa koskevan sovintoesityksen.

Edellisenä päivänä eli maanantaina annetut sovintoesitykset koskivat erikoispaperien ja tarrojen liiketoimintoja. Jo maaliskuussa sovintoesitys saatiin aikaan selluliiketoimintaan.

Viime viikolla valtakunnansovittelijan toimisto kertoi, että sovittelu painopapereista on keskeytetty, koska osapuolten ”kannat ovat lähentymisestään huolimatta edelleen varsin kaukana toisistaan”.

Paperiliiton luottamusmiehet vetosivat vielä keskiviikkona UPM:n johtoon, että myös yhtiön painopaperien liiketoimintaa koskeva ratkaisu saataisiin aikaan.

Alun perin Paperiliitto on tavoitellut yhtä yrityskohtaista sopimusta ja UPM liiketoimintakohtaisia. Riitaa on ollut etenkin työajasta ja palkasta.

Paperiliiton tiedotteessa puheenjohtaja Petri Vanhala sanoo, että UPM on ajanut itsensä nurkkaan rajujen tavoitteittensa takia, eikä näytä perääntyvän, ”vaikka lakko on kestänyt 104 päivää, toimipaikkojen alkuvuoden tulos jää nollaan ja asiakkaat kärsivät materiaalipulasta”.

Vanhalan mukaan Paperiliitto ei tavoittele päättynyttä paperiteollisuuden työehtosopimusta parempia työehtoja, ja palkankorotustavoite on yleisen linjan mukainen.

”Muihin metsäyhtiöihin verrattuna UPM:n haluttomuus sopia on johtanut siihen, että yhtiön työntekijät ovat joutuneet työnantajan täysin kohtuuttoman periaatteellisen ajojahdin kohteeksi”, Vanhala sanoo.

Myös UPM kertoo tiedotteessaan olevansa pettynyt.

”Olemme erittäin pettyneitä Paperiliiton päätökseen ja siihen, että jo kolme ja puoli kuukautta kestänyt lakko jatkuu. Olemme neuvotelleet tositarkoituksella ja tehneet useita kompromisseja. Omalta osaltamme olemme hyväksyneet sovintoesitykset”, sanoo UPM:n työmarkkinajohtaja Jyrki Hollmén yhtiön tiedotteessa.

Hollménin mukaan vuosikymmeniä vanhan sopimuksen uudistaminen on tärkeää sekä työntekijöiden että yhtiön kannalta.

On suuri pettymys, että tiiviiden neuvottelujen jälkeen yhdessäkään liiketoiminnassa ei päästy maaliin. Paperiliiton puheenjohtaja Petri Vanhala vahvisti kaikkien liiketoimintojen sovitteluissa, että kukin liiketoiminta voidaan sopia erikseen”, Hollmén sanoo.

Hollménin mukaan sovittelussa löydettiin yhdessä neljään liiketoimintaan sovintoesitykset, joissa oli huomioitu molempien osapuolten tarpeita ja toiveita.

”Sovintoesitykset hyväksyttiin hyvässä uskossa, jotta työrauha liiketoimintoihin olisi saatu palautettua. Nyt kun Paperiliitto on hylännyt jo kertaalleen rakennetut esitykset, liiketoiminnat lähtevät puhtaalta pöydältä”, Hollmén selvittää tiedotteessa.

Juttua täydennetty torstaina 14.4. kello 14.25 Rauman osuudella.

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita

Osion uusimmat

Luitko jo nämä?

Mainos

Tuoreimmat tähtijutut