MTV Uutiset: Hallitus ei ole vielä esittämässä kiisteltyä potilasturvallisuuslakia

Laki saatetaan kuitenkin tuoda eduskuntaan myöhemmin, jos esimerkiksi hoitajalakko laajenee.

Kuvituskuva arkistosta.

7.4. 14:00

Helsinki

Hallitus ei ole vielä esittämässä kiisteltyä potilasturvallisuuslakia, kertoo MTV Uutiset. Laki saatetaan kuitenkin tuoda eduskuntaan myöhemmin, esimerkiksi hoitajalakon mahdollisesti laajentuessa. Hallituksen sosiaali- ja terveysasioiden ministerityöryhmä käsitteli potilasturvallisuuslakia tänään kokouksessaan.

Potilasturvallisuuslain perusteella voitaisiin määrätä lakon piirissä olevaa hoitohenkilöstöä tekemään välttämättömäksi katsottua suojelutyötä. Hoitajajärjestöt Tehy ja Super ovat kutsuneet lakia "pakkotyölaiksi".

Sosiaali- ja terveysministeri Hanna Sarkkinen (vas.) sanoi keskiviikkona, että vasemmistoliitto ei ole valmis viemään potilasturvallisuuslakia eteenpäin. Sarkkinen painotti, että potilasturvallisuus tulee varmistaa neuvottelemalla suojelutyöstä sen sijaan, että valtiovalta lähtisi harkitsemattomilla toimilla kärjistämään työmarkkinatilannetta.

Laki valmisteltiin pikavauhtia

Myös esimerkiksi SDP:n eduskuntaryhmän puheenjohtaja Antti Lindtman on kertonut vastustavansa lakihanketta.

Perhe- ja peruspalveluministeri Aki Lindén (sd.) sanoi tiistaina, että tilannetta lakkokentällä seurataan ja tarvetta lain esittämiselle arvioidaan.

Hoitajat aloittivat lakon viime perjantaina kuudessa sairaanhoitopiirissä. Myöhemmin samana iltana sosiaali- ja terveysministeriö kertoi valmistelevansa pikaisesti esimerkiksi tehohoitoa, päivystystä ja synnytyksiä koskevan potilasturvallisuuslain, joka mahdollistaisi lakossa olevan hoitohenkilökunnan velvoittamisen välttämättömiin töihin.

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita

Osion uusimmat

Luitko jo nämä?

Mainos

Tuoreimmat tähtijutut