VR pysäyttää myös Venäjälle suuntautuvan tavaraliikenteen

VR kertoo tavoittelevansa liikenteen mahdollisimman nopeaa alasajoa, mutta arvio on, että prosessiin kuluu useita kuukausia.

Venäläisiä tavaravaunuja Vainikkalan ratapihalla Lappeenrannassa 30. maaliskuuta 2022.

6.4. 16:25

Helsinki

VR Groupin hallitus on tänään tehnyt päätöksen idän tavaraliikenteen hallitusta pysäyttämisestä, yhtiö kertoo.

Päätöksen myötä tavaraliikennettä hoitava VR Transpoint laatii suunnitelman liikenteen alas ajamiseksi.

EU:n pakotteet eivät toistaiseksi estä rautatieliikennettä EU:n ja Venäjän välillä. VR:n kotimaisten asiakkaiden kanssa tekemien tavaraliikennesopimusten purkaminen tulee siten hoitaa sopimuksissa määritellyllä ja asiakkaiden kanssa neuvoteltavalla tavalla.

VR kertoo tavoittelevansa liikenteen mahdollisimman nopeaa alasajoa, mutta arvio on, että prosessiin kuluu useita kuukausia.

VR ehti jo kertaalleen päättää tavarajunaliikenteen lopettamisesta Venäjälle, mutta yhtiö pyörsi päätöksensä. Yhtiö on jo lopettanut liikenteen Allegro-matkustajajunalla Helsingin ja Pietarin välillä.

Tuppurainen: Toimitusjohtajan erottamisesta saatu riittävä selvitys

VR:n on ollut otsikoissa myös toimitusjohtajansa irtisanomiseen liittyen. VR kertoi maanantaina toimitusjohtajansa Lauri Sipposen irtisanomisesta. Tiedotus aiheutti hämmennystä, sillä yhtiö kertoi ensin Sipposen irtisanoutuneen itse, mutta korjasi muutamaa tuntia myöhemmin tämän tulleenkin erotetuksi.

Eurooppa- ja omistajaohjausministeri Tytti Tuppurainen (sd.) kertoi tänään Twitterissä käyneensä vakavahenkisen ja rakentavan keskustelun VR:n hallituksen puheenjohtajan Kjell Forsénin kanssa.

Tuppuraisen mukaan Forsén pyysi anteeksi antamaansa virheellistä tietoa toimitusjohtajan irtisanomisesta. Tuppuraisen mukaan hän on nyt saanut riittävän selvityksen asiasta.

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita

Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan

Osion uusimmat

Luitko jo nämä?

Mainos

Tuoreimmat tähtijutut