Niinistö ja Marin tuomitsivat venäläisjoukkojen vetäydyttyä paljastuneet raakuudet Ukrainassa – vaativat sotarikokset selvitettäviksi

Pääministeri Sanna Marin ja presidentti Sauli Niinistö tuomitsivat Ukrainassa paljastuneet raakuudet.

3.4. 16:31 | Päivitetty 3.4. 16:39

Butsha

Pääministeri Sanna Marin (sd.) ja presidentti Sauli Niinistö ovat tuominneet venäläisjoukkojen vetäydyttyä paljastuneet raakuudet Ukrainassa.

Marinin mukaan sotarikokset on tutkittava ja niihin syyllistyneet saatava vastuuseen. Hän sanoi Twitterissä olevansa järkyttynyt "julmista ja raakalaismaisista teoista", joita on raportoitu venäläisten vetäydyttyä Butshan alueelta ja muualta Ukrainasta.

Presidentti Niinistö kirjoitti Facebookissa, että raportit Venäjän armeijan raakuuksista ja siviilien surmaamisesta Ukrainassa järkyttävät.

”Rikosten kohteeksi joutuneet siviilit ansaitsevat oikeutta. Suomi tukee Kv. rikostuomioistuimen roolia tutkinnassa”, Niinistö kirjoittaa.

Ukrainan puolustusministeriö syyttää Venäjän joukkoja siviilien mielivaltaisista teloituksista Kiovan lähistöllä sijaitsevassa Butshan kaupungissa. Butshan pormestarin mukaan jopa 280 ihmisen ruumiit on haudattu joukkohautaan kaupungissa.

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita

Osion uusimmat

Luitko jo nämä?

Mainos

Tuoreimmat tähtijutut