Parikymppinen sastamalalaismies huijasi ihmisiä netissä – Sama kuvio toistui kerta kerran jälkeen, näytönohjainkaupat rahasampo

Sastamalalaismies tunnusti kaikki petokset, joista häntä syytettiin. Vankeusrangaistus tuomittiin ehdollisena, koska miehellä ei ollut aiempaa rikostaustaa.

Kuvan puhelin ei liity jutun tapaukseen.

31.3. 8:48

Pirkanmaan käräjäoikeus on tuominnut 20-vuotiaan sastamalalaisen miehen 23 petoksesta kolmen kuukauden ehdolliseen vankeuteen.

Lisäksi hänet määrättiin valvontaan yhden vuoden ja kolmen kuukauden ajaksi.

Petokset tehtiin vuonna 2021 heinä–lokakuun välisenä aikana niin, että syyskuussa mies tehtaili ylivoimaisesti suurimman osan, 18 petosta.

Tekotapa oli aina sama. Mies julkaisi netissä Tori.fi- ja Huuto.net-palveluissa myynti-ilmoituksia tavaroista, joita hän ei oikeasti aikonut toimittaa ostajille. Hän ilmoitti ostajille tilinumeronsa, mutta rahat saatuaan mies ei toimittanut myymiään tavaroita.

Heinäkuussa mies kauppasi kännykän 365 eurolla Tori.fi-palvelussa ja kuulokkeet Huuto.net -palvelussa sadalla eurolla.

Syyskuussa reilun kuukauden tauon jälkeen mies kauppasi Tori.fi:ssä kahvinkeittimen 70 eurolla, pelituolin 180 eurolla ja kuulokkeet 100 eurolla.

Näytönohjain toi satoja euroja

Sitten alkoivat varsinaiset näytönohjainpäivät. Syyskuussa vain yhden päivän aikana mies sai myytyä näytönohjaimen useaan kertaan eri ihmisille. Eräs mies maksoi näytönohjaimesta 105,90 euroa, toinen mies maksoi siitä 110 euroa, kolmas mies 106 euroa, neljäs mies 105,90 euroa, viides mies 105 euroa ja vielä eräs nainen 105,90 euroa.

Kaikki he maksoivat rahat sastamalalaisen miehen tilille, mutta näytönohjain jäi saamatta.

Muutamia päiviä myöhemmin mies sai jälleen huijattua näytönohjaimesta kaksi kertaa 100 euroa kahdelta eri mieheltä. Lisäksi hän kauppasi kännykkää 75,90 eurolla, sai rahat, mutta kännykkä ei vaihtanut omistajaa.

Kului taas muutama päivä ja nyt näytönohjaimesta tuli jo 150 euroa, kahdeksannelta huijatulta mieheltä.

Pari päivää myöhemmin mies kauppasi kuulokkeita 125,90 eurolla. Ne osti eräs nainen, joka ei kuulokkeita ikinä saanut.

Tästä meni kaksi päivää ja mies sai Tori.fi:ssä kauppaamastaan kännykästä samana päivänä eräältä mieheltä 307 euroa ja eräältä naiselta 280 euroa. Vielä seuraavana päivänä eräs mies maksoi kännykästä 250 euroa.

Vielä lokakuussa kaksi ihmistä narahti sastamalalaismiehen huijauskännykkämyyntiin ja miehen tilille ropisi taas satoja euroja.

Tunnusti, ei tavoitettu

Sastamalalaismies tunnusti kaikki petokset, joista häntä syytettiin.

Vankeusrangaistus tuomittiin ehdollisena, koska miehellä ei ollut aiempaa rikostaustaa. Miestä ei kuitenkaan tavoitettu seuraamusselvitystilaisuuteen. Hänen valvontaan määräämistään on pidetty tarpeellisena uusien rikosten ehkäisemiseksi ja sosiaalisen selviytymisen tukemiseksi.

Mies ei ole vastustanut huijaamiensa ihmisten korvausvaatimuksia. Hänen on korvattava asianomistajille aiheuttamansa vahingot.

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita

Osion uusimmat

Luitko jo nämä?

Mainos

Tuoreimmat tähtijutut