Toimittaja Jannika Melkko lähti öiselle retkelle etsimään eläintä, joka on aina kiehtonut ihmisiä – Seurueen odotus palkittiin lopulta pellon reunalla: ”Niissä on jotakin jännittävää mystiikkaa”

Olimme mukana, kun innokas seurue ajoi keskellä yötä Hämeenkyrön maaseudulle seuraamaan luonnon ihmettä. Lähes kaikkien Pirkanmaalla pesivien pöllölajien soidin on maaliskuussa vilkkaimmillaan, ja nyt on vuoden paras aika päästä kuulemaan pöllöjen huhuilua. Pirkkalalainen Mari Huvi ihastui pöllöihin jo Lapissa asuessaan.

Tähtikirkas taivas ja pakkasilta ovat ihanteellisia pöllöretkelle. Tyynellä säällä pöllöjen huhuilu kantautuu kilometrien päästä. Lähdimme mukaan, kun seurue lähti etsimään kiehtovan linnun ääniä Hämeenkyrön maaseudulta.

1.4. 11:00

Ylöjärvi, Hämeenkyrö

Aurinko on laskenut puolisen tuntia sitten, mutta taivaanrannassa kajastaa yhä oranssi hehku. Iltaa kohti pakkanen kiristyy, sen tuntee poskissa ja varpaissa, mutta ilmassa väreilee odottava tunnelma.

Vajaat parikymmentä Pirkanmaan lintutieteellisen yhdistyksen pöllöretkelle ilmoittautunutta luonnonystävää tapaa toisensa Ylöjärvellä sijaitsevalla parkkipaikalla. Aivan pian autoletkan on tarkoitus suunnata täältä kohti Hämeenkyrön maaseutua, ja innostus näkyy osallistujien kasvoilta.

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita

Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan
Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan
Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan
Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan

Osion uusimmat

Luitko jo nämä?

Mainos

Tuoreimmat tähtijutut