Olli Rehn HS:lle: Norjan-mallin mukainen puolustuksellinen liittoutuminen hyvä vaihtoehto myös Suomelle

Suomen Pankin nykyinen pääjohtaja on ollut jo pitkään Nato-jäsenyyden kannattaja.

Olli Rehn sanoo Helsingin Sanomien haastattelussa, että Norjan-mallin mukainen liittoutuminen olisi hyvä vaihtoehto myös Suomelle.

27.3. 8:09

Helsinki

Suomen Pankin pääjohtaja Olli Rehn sanoo Helsingin Sanomiensyntymäpäivähaastattelussa pitävänsä Norjan-mallin mukaista puolustuksellista liittoutumista hyvänä vaihtoehtona myös Suomelle.

60 vuotta täyttävä Rehn täsmentää tarkoittavansa tällä sitä, että Suomeen ei sotilasliitto Naton jäsenyyden myötä sijoitettaisi ydinaseita eikä sotilasliiton pysyviä tukikohtia. Rehnin mukaan Norjan-malli ei uhkaisi ketään, ja hänen mielestään tämän pitäisi olla ymmärrettävää myös Venäjän johdolle.

Taustaltaan keskustalainen Rehn on avoimesti kannattanut Suomen liittymistä sotilasliitto Natoon jo 1990-luvulta. Rehnin mukaan Nato-kysymyksestä olisi hyvä olla kansallinen yhteisymmärrys eikä Nato-jäsenyyttä aiemmin vastustaneita tai aiemmin puolustaneita tulisi nyt syyllistää.

–  Nyt ei kannata laskea mitään sen varaan, että Venäjästä tulisi demokraattinen oikeusvaltio meidän elinaikanamme, Rehn sanoo Helsingin Sanomien haastattelussa.

Muun muassa kansanedustajana ja EU-komissaarina työskennellyt Rehn on aiemmin sanonut, että hän ei sulje pois presidenttiehdokkuutta. Helsingin Sanomien haastattelussa Rehn toteaa, että hetki ei ole sopiva "presidenttispekulaatioihin" Venäjän Ukrainassa aloittaman hyökkäyssodan vuoksi.

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita

Osion uusimmat

Luitko jo nämä?

Mainos

Tuoreimmat tähtijutut