Mies kuoli Kemijärvellä moottorikelkan ulosajossa – osallistui yli 50-vuotiaiden kilpailuun

Moottorikelkkakilpailu keskeytettiin onnettomuuden vuoksi.

25.3. 16:35

Kemijärvi

Mies kuoli tänään Kemijärvellä moottorikelkan ulosajossa kesken moottorikelkkakilpailun. Mies oli Giant Snowmobile Enduro -moottorikelkkakilpailun osallistuja.

Lapin poliisilaitoksen mukaan kilpailu järjestettiin tapahtumaa varten suljetulla reitillä. Onnettomuudessa mies suistui mutkassa reitiltä ja törmäsi ulosajon seurauksena puuhun.

Nopeasti aloitetusta maallikkoelvytyksestä huolimatta kilpailija kuoli tapahtumapaikalla, kertoo poliisi.

Kemijärven Moottorikerhon puheenjohtaja Juha Peltoniemi ei tiedä miehen tarkkaa ikää, mutta mies oli osallistunut kisassa legendaluokkaan, johon saavat osallistua vain yli 50-vuotiaat.

Suomen Moottoriliiton mukaan moottorikelkkaenduro on kilpailu, jossa on tarkoitus kokeilla moottorikelkkojen luotettavuutta sekä ajajien taitoa heidän ajaessaan reitin määrätyissä olosuhteissa.

Onnettomuuspaikalla oli huomiomerkki

Peltoniemen mukaan onnettomuus tapahtui kilparadalla huomiomerkillä merkatussa paikassa. Hänen mukaansa huomiomerkin tarkoitus on ilmoittaa kuljettajalle vaaranpaikasta, jossa täytyy olla varuillaan.

"Kuljettajat ne merkit tietävät”, kertoo Peltoniemi STT:lle.

Kyseessä ei kuitenkaan ollut vaaranmerkki, joka ilmoittaa vielä hankalammasta paikasta.

Peltoniemen mukaan kyseessä oli erittäin kokenut kuljettaja, joka oli osallistunut kilpailuun myös aiemmin.

Kilpailu on keskeytetty onnettomuuden vuoksi. Tiedotteessaan järjestäjäorganisaatio esittää syvimmän osanottonsa onnettomuudessa kuolleen kilpailijan omaisille.

Poliisi ja Turvallisuus- ja kemikaalivirasto (Tukes) jatkavat onnettomuuden selvittämistä kuolemansyyntutkintana sekä onnettomuustutkintana.

Kuolonuhrista kertoi aiemmin Ilta-Sanomat.

Osion uusimmat

Luitko jo nämä?

Mainos

Tuoreimmat tähtijutut