VR: Allegro-junan liikennöinti loppuu maanantaista alkaen – Liikennöinti ei ole enää ”tarkoituksenmukaista”

Omistajaohjausministeri Tytti Tuppuraisen mukaan liikennöinti ei ole enää ”tarkoituksenmukaista”.

Allegro-junan liikenne keskeytetään.

25.3. 9:29

Helsingin ja Pietarin väliä kulkeneen Allegro-junan liikennöinti keskeytetään maanantaista alkaen.

Omistajaohjausministeri Tytti Tuppurainen (sd) lähetti torstaina VR:lle kirjeen, jonka mukaan junan liikennöinti ei enää ole tarkoituksenmukaista.

Perjantaiaamuna VR tiedotti keskeyttävänsä Allegro-liikenteen toistaiseksi maanantaista 28. maaliskuuta alkaen.

Sunnuntaina 27. maaliskuuta Helsingistä Pietariin ajetaan ainoastaan aamupäivän Allegro-vuoro, ja iltapäivän juna AE786 perutaan. Sunnuntaina Pietarista Helsinkiin ajetaan molemmat aikataulun mukaiset vuorot.

VR:n asiakkaat voivat perua kuluitta Allegro-liput, jotka on ostettu nyt peruttaville junavuoroille.

”Tähän saakka olemme jatkaneet Allegron liikennöintiä viranomais­ohjeiden mukaisesti, ja tarkoituksena on ollut turvata suomalaisille pääsy Suomeen. Näiden viikkojen aikana henkilöt, jotka ovat halunneet lähteä Venäjältä, ovat ehtineet poistua maasta”, kertoo matkustajaliikenteen johtaja Topi Simola tiedotteessa.

”Nyt Allegron liikennöintiä ei ole enää pakotteiden myötä valtion omistajaohjauksen ilmoituksen mukaan tarkoituksenmukaista jatkaa, joten keskeytämme liikenteen toistaiseksi.”

Allegro-junat omistaa Karelian Trains -niminen yhtiö, joka on VR:n ja Venäjän valtion rautatieyhtiön RZD:n yhteisyritys. Karelian Trainsin toimitusjohtaja Viktoria Hurri viestitti Kauppalehdelle torstaina, että Allegro-liikennettä on pidetty yllä valtiojohdon toivomuksesta.

RZD on Yhdysvaltain Venäjää vastaan asettamien pakotteiden listalla.

Ministeri Tuppuraisen mukaan Allegron liikennöintiä on jatkettu muun muassa siksi, että Venäjällä asuvat suomalaiset ovat voineet palata sieltä Suomeen. Lentoliikenne Suomen ja Venäjän välillä on katkaistu sen jälkeen, kun Venäjä hyökkäsi Ukrainaan.

”Nyt on nähtävissä, että tilanne Allegron osalta on muuttunut, eikä Allegro-liikenteen jatko ole enää valtio-omistajan näkökulmasta tarkoituksenmukaista”, Tuppurainen viestitti HS:lle.

Suomalaisia on Venäjällä enää varsin vähän.

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita

Osion uusimmat

Luitko jo nämä?

Mainos

Tuoreimmat tähtijutut