Suomella ja Ruotsilla käynnissä yhteinen valmius­harjoitus Itä­merellä

Harjoitus on suunniteltu viime päivien aikana. Suomesta harjoitukseen osallistuu Pääesikunnan ja puolustushaarojen osia, taistelualus sekä ilmavoimien koneita.

Suomalaiset F-18 hävittäjät näytöksessä Trondheimissa vuonna 2018.

2.3. 15:44

Suomi osallistuu Ruotsin järjestämään merelliseen yhteistoiminta­harjoitukseen tänään 2. maaliskuuta Gotlannin länsipuolisella merialueella, Puolustusvoimat tiedotti keskiviikkona.

Puolustusvoimien mukaan Suomesta harjoitukseen osallistuu Pääesikunnan ja puolustushaarojen osia, taistelualus sekä ilmavoimien koneita.

Myös ruotsalaismediat Dagens Nygeter ja Sveriges Radio kertovat, että Suomella ja Ruotsilla on parhaillaan käynnissä yhteinen valmiusharjoitus, johon osallistuu hävittäjiä ja sotalaivoja Itämerellä.

Harjoituksen keskeisenä tapahtumapaikkana on Gotlanti Ruotsissa.

”Kyseessä on ruotsalais-suomalainen valmiusharjoitus. Harjoituksessa luodaan olosuhteet kriisin tai aseellisen hyökkäyksen kohtaamiseksi”, Ruotsin puolustusministeri Peter Hultqvist sanoi DN:lle.

Suomen puolustusministeri Antti Kaikkonen (kesk) on ollut seuraamassa harjoituksia keskiviikkona puolenpäivän aikaan Visbyssä, DN kertoi. Puolustusministeriö kertoo Twitterissä keskiviikkona, että puolustusministerit tapaavat Visbyssä ja keskustelevat turvallisuustilanteesta ja maiden välisestä yhteistyöstä.

Harjoituksiin osallistuu muun muassa kaksi suomalaista kaksi F/A-18 Hornet -monitoimihävittäjää ja kaksi ruotsalaista Gripen-hävittäjää.

Harjoitus on suunniteltu viime päivien aikana, ruotsalaismediat kertovat. Sen tarkoituksena on vahvistaa turvallisuuspoliittista tilaa.

Yhteistoimintaharjoitus on osa Suomen ja Ruotsin puolustusvoimien normaalia harjoitustoimintaa, Puolustusvoimat toteaa tiedotteessa.

Puolustusvoimien mukaan harjoituksen tavoitteena on testata ja kehittää Suomen ja Ruotsin yhteistä tilannekuvaa sekä meri- ja ilmavoimien yhteistoimintakykyä.

Ruotsalaismedioiden mukaan harjoituksella viestitään, että Suomi ja Ruotsi ovat valmistautuneita toteuttamaan tämäntyyppistä toimintaa yhdessä.

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita

Osion uusimmat

Luitko jo nämä?

Mainos

Tuoreimmat tähtijutut