Stora Enso pysäyttää kaiken tuotannon ja myynnin Venäjällä

Myös Metso Outotec keskeyttää toimitukset.

Metsäyhtiö Stora Enso keskeyttää kaiken tuotannon ja myynnin Venäjällä vastalauseena Venäjän hyökkäykselle Ukrainaan.

2.3. 10:14

Helsinki

Metsäyhtiö Stora Enso keskeyttää kaiken tuotannon ja myynnin Venäjällä vastalauseena Venäjän hyökkäykselle Ukrainaan.

Stora Ensolla on Venäjällä kolme aaltopahvipakkaustehdasta ja kaksi sahaa, jotka työllistävät noin 1  100 henkilöä. Yhtiö keskeyttää myös kaiken viennin ja tuonnin Venäjälle ja Venäjältä.

Stora Enso ryhtyy samalla toimiin varmistaakseen raaka-aineiden riittävän saatavuuden muualta. Stora Enson liikevaihdosta noin kolme prosenttia tulee Venäjältä. Vaikutus Stora Enson liikevaihtoon tai liiketulokseen ei ole merkittävä.

–  Ukrainan sotaa ei voi mitenkään hyväksyä, ja olemme täysin kaikkien pakotteiden takana. Keskitämme nyt kaiken huomiomme asiakkaidemme tukemiseen ja työntekijöidemme hyvinvointiin, sanoi toimitusjohtaja Annica Bresky tiedotteessa.

Epäselvä pakotetilanne karkotti Metso Outotecin

Kaivosteknologiayhtiö Metso Outotec ilmoitti myös keskeyttävänsä toimituksensa Venäjälle.

–  Vaikka pakotteet eivät toistaiseksi suoraan kohdistu kaivosteollisuuteen, voivat pankkisektoriin ja yksittäisiin henkilöihin kohdistetut pakotteet vaikuttaa Metso Outotecin ja sen asiakkaiden liiketoimintaan. Koska pakotetilanne on tällä hetkellä epäselvä ja muuttuu jatkuvasti, Metso Outotec on toistaiseksi keskeyttänyt toimituksensa Venäjälle, yhtiö ilmoitti tiedotteessaan.

Venäjän myynti oli noin 10 prosenttia yhtiön kokonaismyynnistä viime vuonna. Asiakkaita on ympäri maan kaivosteollisuuden ja metallinjalostuksen hankkeissa. Metso Outotecilla ei ole omaa tuotantoa tai materiaalihankintaa Venäjällä.

Uutista päivitetty kauttaaltaan uusilla tiedoilla ja kommenteilla 2.3. kello 10.28.

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita

Osion uusimmat

Luitko jo nämä?

Mainos

Tuoreimmat tähtijutut