Puhemies Vanhanen varoittaa synnyttämästä väärinkäsityksiä Suomen kannasta Ukrainan sotaan

Ulkoasiainvaliokunnan puheenjohtaja Halla-aho: Lännen väliintulo sotaan "parempi tehdä ennemmin kuin myöhemmin".

Matti Vanhanen sanoo STT:lle pitävänsä välttämättömänä, että kansanedustajat kannanottoja esittäessään korostavat, missä roolissa kulloinkin esiintyvät.

2.3. 8:25

Helsinki

Eduskunnan puhemies Matti Vanhanen (kesk.) varoittaa synnyttämästä väärinkäsityksiä Suomen virallisesta kannasta Ukrainan sotaan. Hän sanoo STT:lle pitävänsä välttämättömänä, että kansanedustajat kannanottoja esittäessään korostavat, missä roolissa kulloinkin esiintyvät.

Eduskunnan ulkoasiainvaliokunnan puheenjohtaja Jussi Halla-aho (ps.) kertoi eilen Helsingin Sanomille uskovansa, että lännen sotilaallinen väliintulo on ennen pitkää vääjäämätön, joten se olisi parempi tehdä ennemmin kuin myöhemmin.

Vanhanen uskoo, että puolueista on lähtenyt viestejä, että Halla-ahon mielipide ei ollut valiokunnan tai koko eduskunnan kanta.

–  Eduskunnalla ei ole muodollista menettelyä tällaisissa tilanteissa vaan keskustelu kuuluu poliittisen prosessin puolelle. Edustajilla on mielipiteenilmaisun vapaus, Vanhanen vastasi STT:lle tekstiviestitse.

–  Ulkopolitiikan linjaukset Suomen osalta kuuluvat presidentin ja valtioneuvoston toimivaltaan ja meidän kaikkien on hyvä huolehtia siitä, että Suomen ulkopuolella ei synny väärinkäsityksiä siitä, mikä on maamme virallinen kanta, hän kirjoitti.

Halla-aho vetosi aiemmin englanninkielisessä tviitissään, että Nato, YK ja EU pysäyttäisivät Venäjän joukot "ennen kuin meillä on uusi Groznyi ja Aleppo keskellä Eurooppaa".

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita

Osion uusimmat

Luitko jo nämä?

Mainos

Tuoreimmat tähtijutut