Puolueet kokoontuvat keskustelemaan Ukrainan tilanteesta, myös Nato noussee esiin, Kai Mykkänen: ”Jokainen joutuu tässä arvioimaan vanhoja ennakkoluulojaan” – suora lähetys jatkuu

Parlamentaarisessa keskustelussa on kyse yleisestä tilannekuvasta, ei Natosta sinänsä, painottaa hallituslähde. SK näyttää Ilta-Sanomien suoraa lähetystä eduskunnasta.

1.3. 16:25 | Päivitetty 1.3. 16:28

Suomen mahdollinen Nato-jäsenyys nousee todennäköisesti esille tänään, kun eduskuntaan valitut puolueet keskustelevat ulko- ja turvallisuuspoliittisesta tilanteesta. Hallituslähde korostaa kuitenkin, että parlamentaarisessa keskustelussa on kyse yleisestä tilannekuvasta, ei Natosta sinänsä.

Mitään päätöksiä tilaisuudessa ei ole tarkoitus tehdä.

Keskustelu käydään eduskunnan auditoriossa kello 16.30 alkaen ja sen arvioidaan kestävän pari tuntia. Satakunnan Kansa näyttää Ilta-Sanomien suoraa lähetystä eduskunnasta kello 16 alkaen. Seuraamme kokoukseen menevien kansanedustajien kommentteja hetki hetkeltä.

Poliittinen paine Nato-keskusteluun on kova. Ylen maanantaina julkaistun mielipidemittauksen mukaan yli puolet suomalaista kannattaa nyt sotilasliiton jäsenyyttä.

Kansalaisaloite, jossa vaaditaan Suomen Nato-jäsenyydestä järjestettävää neuvoa-antavaa kansanäänestystä, ylitti viikonloppuna 50 000 allekirjoituksen rajan.

Toinenkin Nato-jäsenyyttä koskeva kansalaisaloite kerää vauhdilla allekirjoituksia ja on etenemässä eduskuntaan lähiaikoina.

Osion uusimmat

Luitko jo nämä?

Mainos

Tuoreimmat tähtijutut