Ruokatoimittaja Kati Nappa on kuollut 74-vuotiaana - Kotimaa - Satakunnan Kansa

Ruokatoimittaja Kati Nappa on kuollut 74-vuotiaana

Nappa aloitti työt MTV3:lla vuonna 1976 Tänään kotona -ohjelmassa. Huomenta Suomi -ohjelmassa hän työskenteli vuodesta 1989 aina vuoden 2003 loppuun.

Kati Nappa vuonna 2008.

15.1. 12:00

Ruokatoimittaja ja kotitalousopettaja Kati Nappa kuoli perjantaina 14. tammikuuta 74-vuotiaana. Asiasta kertoi HS:lle hänen tyttärensä. Nappa sairasti viime vuodet dementiaa. Aiemmin tällä viikolla hänelle tehtiin saattohoitopäätös dementiakodissa, jossa hän asui. Hän oli syntynyt 31. elokuuta 1947.

Kati Nappa tunnetaan muun muassa ohjelmista Katin kanssa keittiössä ja Huomenta Suomi -aamulähetyksen ruokaosuudesta.

Nappa aloitti työt MTV3:lla vuonna 1976 Tänään kotona -ohjelmassa. Huomenta Suomi -ohjelmassa hän työskenteli vuodesta 1989 aina vuoden 2003 loppuun.

Kati Nappa jäi eläkkeelle vajaat kymmenen vuotta sitten, mutta oli myös eläkepäivillään pitkään kiireinen, sekä seitsemän lapsenlapsensa että erilaisten harrastusten parissa, kuten senioritoiminnassa. Vielä 2015 hän kertoi MTV:n haastattelussa käyvänsä pitämässä luentoja senioreille hyvästä ravitsemuksesta.

Nappa ei jännittänyt esiintymistä, vaan piti sitä itselleen hyvin luontevana.

"Olin sitten missä tahansa, ja kaikki ovat hiljaa, niin minä aina avaan suuni. Oli tilaisuus sitten mikä tahansa. Minulla on vähän sellainen tyyli, että esitän hyvin herkästi mielipiteeni”, Nappa kertoi MTV:lle.

Nappa käveli paljon ja poimi samalla roskia henkilökohtaisessa Pidä Matinkylä siistinä -projektissaan. Hänen sieni- ja marjaresepteistään on muun muassa julkaistu kirja Metsän makuja.

Kati Nappa juonsi Huomenta Suomi -ohjelmaa vuodesta 1989. Talvella 2014 ohjelma täytti 25 vuotta.

Tänään kotona -tv-ohjelma vuodelta 1976. Kuvassa Katriina Nappa (eli Kati Nappa).

Artikkeliin liittyviä aiheita

Osion uusimmat

Luitko jo nämä?

Mainos

Tuoreimmat tähtijutut