Eduskunta keskeyttää istuntotaukonsa ja kokoontuu päättämään rokotuskorvauksen kasvattamisesta tällä viikolla - Kotimaa - Satakunnan Kansa

Eduskunta keskeyttää istunto­taukonsa ja kokoontuu päättämään rokotus­korvauksen kasvattamisesta tällä viikolla

Eduskunta käsittelee hallituksen ehdotusta, että koronarokottamisesta saisi 16 euroa rokotetta kohti nykyisen kymmenen euron sijaan.

Eduskunnan täysistunto joulukuun puolivälissä. Eduskunta keskeyttää istuntotaukonsa ja kokoontuu täysistuntoihin tällä viikolla.

3.1. 8:25

Eduskunta tiedottaa keskeyttävänsä istuntotaukonsa ja aikoo kokoontua täysistuntoihin tiistaina ja perjantaina.

Eduskunta käsittelee istunnoissaan hallituksen esitystä sairausvakuutuslain muuttamisesta. Hallituksen esityksessä ehdotetaan, että koronarokotteen rokottamistoimenpiteestä maksettavaa korvausta kasvatetaan nykyisestä kymmenestä eurosta 16 euroon rokotusta kohti.

Lain on määrä tulla voimaan mahdollisimman pian. Sosiaali- ja terveysvaliokunta käsittelee asiaa maanantaina ja tiistaina. Valiokunnan mietinnön on määrä valmistua tiistaina.

Tavoitteena on auttaa pääsyä koronavirusrokotuksiin ja työnantajien mahdollisuuksia tarjota rokotteita työterveyshuollossa.

Esimerkiksi Uudellamaalla on mahdollista saada koronavirusrokote työterveyden kautta tästä viikosta alkaen. Laaja rokottaminen alkaa näillä näkymin viikolla kaksi, kun sekä rokotettavat että rokottajat ovat palanneet joululomilta.

Työnantajat tosin päättävät itse, tarjoavatko ne rokotuksia osana työterveyspalvelujaan. Osalla työnantajista on oma työterveyshuolto, osa on ulkoistanut sen palveluja tarjoavalle yritykselle.

Elinkeinoelämän keskusliiton asiantuntijalääkäri Auli Rytivaara kertoi viime viikolla, että joissain kunnissa, kuten Oulussa ja Turussa, työterveyden toimijat ovat jo aloittaneet kolmansien annosten jakamisen.

”Toivon, että mahdollisimman pian vuodenvaihteen jälkeen päästään laajasti liikkeelle.”

Osion uusimmat

Luitko jo nämä?

Mainos

Tuoreimmat tähtijutut