Teknologiateollisuuteen työehtosopimukset kolmen sopimusalan ylemmille toimihenkilöille - Kotimaa - Satakunnan Kansa

Teknologia­teollisuuteen työ­ehto­sopimukset kolmen sopimus­alan ylemmille toimi­henkilöille

Sopimusten piirissä on noin 100 000 palkansaaja.

Teknologiateollisuuden työnantajien puheenjohtaja Jarkko Ruohoniemi Helsingissä 30. marraskuuta 2021.

2.1. 20:36

Teknologiateollisuuteen on saatu neuvoteltua työehtosopimukset kolmen sopimusalan ylemmille toimihenkilöille, tiedottavat ammattiliitot.

Teknologiateollisuuden työnantajat ja Ylempien Toimihenkilöiden YTN hyväksyivät sunnuntaina uudet työehtosopimukset teollisuuteen, suunnittelu- ja konsulttialalle sekä tietotekniikan palvelualalle.

Teknologiateollisuuden työnantajat kertoo, että sopimusten piirissä on noin 100 000 palkansaajaa. Tietotekniikan palvelualan sopimuksen hyväksyi myös Tietoala ry.

Kaikki kolme työehtosopimusta ovat kaksivuotisia. Toisen sopimusvuoden palkantarkastuksista sovitaan kuitenkin ensi syksynä

Teknologiateollisuuden työnantajat kuvailee tiedotteessaan neuvottelutuloksen olevan valtakunnallinen päänavaus työmarkkinoilla.

Työntekijöitä edustava Teollisuusliiton puheenjohtaja Riku Aalto kommentoi twitterissä sovinnon oleva päänavaus ylemmille toimihenkilöille, mutta ei työntekijöille.

”Teollisuusliitto hakee omat ratkaisunsa sitomatta käsiään muiden päätöksiin”, kirjoittaa Aalto.

Teknologiateollisuuden työnantajien ja Teollisuusliiton edustajat kohtaavat tulevana tiistaina. uhkaavaa laajaa työtaistelua aletaan sovitella tiistaina valtakunnansovittelija Vuokko Piekkalan johdolla. Tuolloin sovitteluun saapuvat Teknologiateollisuuden työnantajien ja työntekijöitä edustavan Teollisuusliiton edustajat.

Artikkeliin liittyviä aiheita

Osion uusimmat

Luitko jo nämä?

Mainos

Tuoreimmat tähtijutut