Turussa rokotuspaikalla hoitajaa uhattiin vakavalla väkivallalla - Kotimaa - Satakunnan Kansa

Turussa rokotuspaikalla hoitajaa uhattiin vakavalla väkivallalla, poliisi otti uhkailijan kiinni

26.12.2021 18:45

Turku

Turussa Satakunnantien rokotuspaikalla tapahtui sunnuntaina iltapäivällä välikohtaus, jossa paikalle asioimaan tullut henkilö uhkasi hoitajaa vakavalla väkivallalla. Poliisi otti henkilön kiinni.

Lounais-Suomen poliisi kertoi asiasta alun perin Twitterissä.

Poliisin tilannekeskuksesta ei kerrottu, millä lailla hoitajaa uhkailtiin ja oliko uhkailijalla mukanaan esimerkiksi veitsi tai ase. Myöskään uhkailijan sukupuolta ei kerrottu.

Sitä, mistä henkilöä epäillään, ei ole vielä nimetty. Tilannekeskuksesta kuitenkin muistutettiin, että hoitaja on rokotustehtävässä virkamies, joka nauttii normaalia vahvempaa suojaa.

Turun Sanomat kertoi, että samaisella rokotusvastaanotolla tapahtui uhkaava tilanne myös marraskuussa. Tuolloin noin 40-vuotias mies käyttäytyi aggressiivisesti ja kävi käsiksi kolmeen henkilöön.

Ilta-Sanomat puolestaan kertoi, että ennen välikohtausta yhdessä viestipalvelu Telegramin keskusteluryhmässä oli julkaistu viesti, jonka julkaisija kertoi aikeestaan mennä rokotuspaikalle. Käsin kirjoitetussa viestissä uhataan henkilökuntaa C-hepatiitin tartuttamisella ja pippurisumutteen käyttämisellä, mikäli uhkaaja ei saa rokotusmerkintää Omakantaan ilman, että rokotetta oikeasti pistetään.

Ilta-Sanomien mukaan viestin julkaisulla on ajallinen yhteys Turun kiinniottoon. Lehti ei tavoittanut Lounais-Suomen poliisia kommentoimaan sen tietoja viestistä.

Kyseisen Telegram-ryhmän ylläpitäjä kertoi Ilta-Sanomille, että tuntematon julkaisija käytti nimimerkkiä ja julkaisi kerralla suuren määrän häiriköiviä viestejä. Ylläpito poisti viestit ja sulki julkaisijan pois ryhmästä.

Juttua päivitetty kauttaaltaan kello 22.04.

Artikkeliin liittyviä aiheita

Osion uusimmat

Luitko jo nämä?

Mainos

Tuoreimmat tähtijutut