Eurajoen ex-kunnanjohtajaa ollaan irtisanomassa Pyhärannan johtopaikalta - Kotimaa - Satakunnan Kansa

Eurajoen ex-kunnanjohtajaa ollaan irtisanomassa Pyhärannan johtopaikalta

TS: Pyhärannassa ollaan kompastumassa menettelyn muotovirheeseen.

Harri Hiitiö kuvattuna Eurajoen kunnanjohtajakaudellaan.

23.12.2021 12:00

Pyhärannan kunnanhallitus on päättänyt käynnistää kuntalain 43§:n mukaisen menettelyn vt. kunnanjohtaja Harri Hiitiön irtisanomiseksi.

Hiitiö on toiminut Pyhärannan vt. kunnanjohtajana kesästä 2018, ja kunnanhallituksen mukaan hänen viranhoidossaan on ollut epäselvyyksiä ja ongelmakohtia lähes koko ajan, kertoo Kuntalehti.

Kunnanhallitus on laatinut asiansa tueksi 18-kohtaisen listan, jossa luetellaan luottamuspulan perusteita. Niitä ovat muun muassa luottamushenkilöiden vähättely, päätöksenteon kannalta keskeisten asioiden pimittäminen ja toimivallan ylittäminen vakavalla tavalla.

”Valtasuhteet muuttuivat viime vaaleissa, ja valintani aikaan ”oppositiossa” olleet ovat nyt vallassa. Olen osannut odottaa tällaista, sillä esitetyt asiat ovat olleet esillä ennenkin”, Hiitiö toteaa puolestaan Turun Sanomille.

Turun Sanomat tuo esiin, että kuntaoikeuden asiantuntijan mukaan Pyhärannassa ollaan nyt kompastumassa menettelyn muotovirheeseen. Lain mukaan kunnan olisi perustettava tilapäinen valiokunta valmistelemaan asiaa.

Kunnanhallitus on kuitenkin päättänyt käynnistää irtisanomismenettelyn kunnanhallituksen ja kunnanvaltuuston puheenjohtajiston työnä. Sen jäsenet ovat yhtä lukuun ottamatta Yhteinen Pyhäranta -ryhmän jäseniä. Myös päätös menettelystä syntyi tämän ryhmän äänin.

Hiitiö astuu puheenjohtajiston kuultavaksi joulunpyhien jälkeen, vaikka muotoseikat irtisanomisprosessin käynnistämisessä eivät ole kunnossa.

”Suhtaudun asiaan ammattimaisesti. Kunnanjohtajan on nautittava 2/3 valtuutettujen luottamusta, ja pidän selvänä, ettei luottamusta ole ja tiedän, mitä siitä seuraa”, Hiitiö sanoo Turun Sanomille.

Ennen Pyhärantaa Harri Hiitiö toimi vuosina 2017–2018 Ruskon kunnanjohtajana ja sitä ennen 2008–2016 Eurajoen kunnanjohtajana.

Hiitiö on Pyhärannassa edelleen vt. kunnanjohtaja, sillä hänen valintaansa liittyvä menettely on arvioitu kahdesti hallinto-oikeudessa, eikä kunta ole vielä vahvistanut Hiitiön virkavalintaa ja lain edellyttämää johtajasopimusta, kertoo Turun Sanomat.

Artikkeliin liittyviä aiheita

Osion uusimmat

Luitko jo nämä?

Mainos

Tuoreimmat tähtijutut