Paperiliitto uhkaa UPM:ää työnseisauksella, lakko alkaisi tehtailla vuoden alusta - Kotimaa - Satakunnan Kansa

Paperiliitto uhkaa UPM:ää työnseisauksella, lakko alkaisi tehtailla vuoden alusta

UPM:n Pesonen STT:lle: On todella ikävää, että tähän tilanteeseen on ajauduttu.

Paperiliiton hallitus ilmoitti mahdollisesta työnseisauksesta metsäyhtiö UPM:n paperiteollisuuden työehtosopimusta noudattaneissa tehtaissa.

14.12.2021 16:07

Helsinki

Paperiliiton hallitus ilmoitti mahdollisesta työnseisauksesta metsäyhtiö UPM:n paperiteollisuuden työehtosopimusta noudattaneissa tehtaissa. Lakko alkaisi tehtailla 1. tammikuuta. Se päättyisi 22. tammikuuta, ellei sitä ennen saavuteta neuvottelutulosta uudesta työehtosopimuksesta, kertoi Paperiliitto tiedotteessa.

Nykyinen paperiteollisuuden työehtosopimus on voimassa vuoden loppuun.

Syynä lakkovaroitukseen on se, että osapuolet eivät ole pystyneet neuvottelemaan yrityskohtaisesta työehtosopimuksesta. Paperiliitto haluaa sopia UPM:lle yhden sopimuksen, mutta UPM haluaa viisi eri liiketoimintakohtaista sopimusta.

Pesonen: Tärkeää, että katsomme pitkälle tulevaisuuteen

UPM:n toimitusjohtaja Jussi Pesonen pitää tilannetta harmillisena.

”On todella ikävää, että tähän tilanteeseen on ajauduttu, vaikka olemme pyrkineet määrätietoisesti neuvotteluihin keväästä asti. Minulle on tärkeää, että katsomme nyt pitkälle tulevaisuuteen ja pitkän aikavälin toiminnan edellytyksiä, emmekä optimoi vain lyhyellä aikavälillä”, hän kommentoi STT:lle sähköpostitse.

Paperiliiton mukaan sen jäsenet eivät tule lakon aikana lainkaan töihin, koska UPM on ilmoittanut, että nykyisellä paperiteollisuuden työehtosopimuksella ei ole niin sanottua jälkivaikutusta. Siten työehdot määräytyvät vuoden alusta alkaen lain ja yrityksen määrittelemin ehdoin. Perinteisesti lakon ulkopuolelle jätettyihin töihin on liiton mukaan mahdollista tulla, jos se on mahdollista nykyisillä työehdoilla.

Osion uusimmat

Luitko jo nämä?

Mainos

Tuoreimmat tähtijutut