Koronapassia vastustava kansalaisaloite keräsi riittävästi allekirjoituksia ja etenee eduskunnan käsittelyyn - Kotimaa - Satakunnan Kansa

Koronapassia vastustava kansalais­aloite keräsi riittävästi allekirjoituksia ja etenee eduskunnan käsittelyyn

Kansalaisaloite keräsi 50 000 kannatusilmoitusta noin kahdessa viikossa ja etenee eduskuntaan.

Asiakas tarkastelee EU:n koronatodistusta ravintolassa Helsingissä 28. lokakuuta 2021.

5.12.2021 10:27

Koronapassista luopumista vaativa kansalaisaloite on kerännyt 50 000 kannatusilmoitusta ja etenee eduskunnan käsittelyyn.

Marraskuun puolivälissä julkaistussa aloitteessa vaaditaan, että koronapassin eli EU:n digitaalisen koronatodistuksen käytöstä ja käytön laajentamisesta luovutaan välittömästi perustuslain vastaisena.

Aloitteessa esitetään huoli koronapassin käytön laajenemisesta työpaikoille, joka muodostaisi uhan oikeudelle työhön ja toimeentuloon.

Jo aiemmin marraskuussa koronapassin käyttöönottoa työpaikoilla vastustava kansalaisaloite keräsi vain viikossa 50 000 kannatusilmoitusta.

Kansalaisaloitteiden käsittely aloitetaan eduskunnassa lähetekeskustelulla.

Perhe- ja peruspalveluministeri Krista Kiuru (sd) ilmoitti joulukuun alussa, että koronapassin laajentamista työpaikoille aletaan valmistella kolmikantaisesti.

Elinkeinoelämän keskusliitto (EK) ajaa passin käyttöönottoa kaikilla aloille, mutta Suomen ammattiliittojen keskusjärjestö (SAK) suhtautuu asiaan epäilevästi.

Hallitus valmistelee jo koronapassin käytön laajentamista tilanteisiin, joissa toiminnanharjoittajiin ei kohdistu rajoituksia, mutta asian valmistelu venyy tammikuulle. Koronapassia saa nykyisellään lain mukaan kysyä vain, jos tilaisuuteen kohdistuu esimerkiksi aukioloaikoja tai yleisömääriä koskevia rajoituksia.

Osion uusimmat

Luitko jo nämä?

Mainos

Tuoreimmat tähtijutut