Hallitus päätti: Ilman koronapassia ravintoloiden on lopetettava alkoholin tarjoilu jo kello 17 epidemian leviämisalueilla - Kotimaa - Satakunnan Kansa

Hallitus päätti: Ilman koronapassia ravintoloiden on lopetettava alkoholin tarjoilu jo kello 17 epidemian leviämis­alueilla

Aukioloaikojen tiukennus astuu voimaan sunnuntaina.

Asiakas meni One Pint Pubiin Helsingin Ruoholahdessa marraskuussa.

26.11. 10:49 | Päivitetty 27.11. 16:59

Niiden ravintoloiden, jotka eivät vaadi asiakkailtaan koronapassia, on jatkossa lopetettava alkoholin anniskelu jo kello 17 koronaepidemian leviämisalueilla. Asiasta päätti hallitus perjantain istunnossaan.

Syynä on koronatilanteen huonontuminen. Perhe- ja peruspalveluministeri Krista Kiuru (sd) sanoi torstaina, että rajoitukset ovat välttämättömiä epidemian hillitsemiseksi.

Ravintolat voivat vapautua rajoituksesta täysin, jos ne vaativat asiakkailtaan koronapassia. Ravintolan voi myös pitää auki yhteen asti yöllä, kunhan ei tarjoile alkoholia.

Aukioloaikojen tiukennus astuu voimaan sunnuntaina.

Se ei koske pikaruokapaikkoja, kahviloita ja muita ravintoloita, jotka eivät tarjoa alkoholia. Ne voivat olla auki ilman koronapassia kuten nykyisinkin.

Aukioloaikojen tiukennusta esitti hallitukselle sen sote-ministeriryhmä torstaina.

Uutista täsmennetty 27.11. kello 16.59: Uutisessa mainittiin alun perin, että alkoholia anniskelevien ravintoloiden, jotka eivät vaadi koronapassia, olisi suljettava ovensa kello 18. Ne voivat kuitenkin jatkaa aukioloa yhteen yöllä, kunhan eivät tarjoile alkoholia enää kello 17:n jälkeen ja alkoholin nauttiminen on päättynyt kello 18. Asiasta lisää valtioneuvoston sivulla.

Osion uusimmat

Luitko jo nämä?

Mainos

Tuoreimmat tähtijutut