Pääkaupunkiseudulle ja Varsinais-Suomeen voimaan tiukempi maskisuositus ja laaja etätyösuositus - Kotimaa - Satakunnan Kansa

Pääkaupunkiseudulle ja Varsinais-Suomeen voimaan tiukempi maski­suositus ja laaja etätyö­suositus

Koronakoordinaatioryhmä suosittelee maskinkäyttöä kaikissa julkisissa sisätiloissa ja liikennevälineissä, joissa oleskelee muita ihmisiä.

Helsingin pormestari Juhana Vartiainen pääkaupunkiseudun koronakoordinaatioryhmän tiedotustilaisuudessa 23. marraskuuta.

23.11. 16:57

Pääkaupunkiseudulla palataan laajaan maskisuositukseen rokotussuojan tasosta riippumatta kaikkien 12 vuotta täyttäneiden ja tätä vanhempien osalta, tiedottaa pääkaupunkiseudun korona­koordinaatio­ryhmä.

Samalla koronakoordinaatiotyhmä on linjannut paluusta laajaan etätyösuositukseen.

Koronakoordinaatioryhmä suosittelee maskinkäyttöä kaikissa julkisissa sisätiloissa ja liikennevälineissä, joissa oleskelee muita ihmisiä.

Kouluissa maskinkäyttöä suositellaan kuudennesta luokasta lähtien.

Koronakoordinaatioryhmän tiedotteessa toivotaan, että myös yksityiset toimijat ottavat maskisuositukset laajamittaiseen käyttöön.

Uudet suositukset astuvat voimaan välittömästi ja ovat voimassa 16. tammikuuta saakka.

”HUS-alueella todetaan tällä hetkellä tartuntoja yhtä paljon

Pääkaupunkiseudun koronakoordinaatioryhmä suosittelee etätyöhön siirtymistä kaikissa sellaisissa työtehtävissä, joissa se on mahdollista edes tilapäisesti.

Mikäli etätyön tekeminen ei ole mahdollista, suosittelee koordinaatioryhmä kasvomaskin käyttöä kaikissa työtiloissa huolimatta siitä, olisiko riittävien turvavälien pitäminen mahdollista.

”Työpaikoilla ruokailuja sekä kahvitaukoja tulee porrastaa ja lähitapaamisten tarpeellisuutta on syytä arvioida huolellisesti”, tiedotteessa kerrotaan.

Koronakoordinaatioryhmä penää hallitukselta ravintolarajoitusten tuntuvaa kiristämistä kiihtyneen koronaepidemian hillitsemiseksi.

Koronakoordinaatioryhmä suosittelee, että kaikki pääkaupunkiseudun ravintolat edellyttäisivät koronapassia koko aukioloaikansa. Kaikilla ravintoloilla ja kahviloilla on mahdollisuus ottaa koronapassi käyttöön ja näin vapautua asiakasmäärärajoituksista. Mikäli ravintola ei ota koronapassia käyttöön, tulee anniskeluravintolan paikat tällä hetkellä rajata 50 prosenttiin ja muiden ravintoloiden 75 prosenttiin.

”Kasvavat tartuntamäärät sekä sairaalahoidon kuormitus edellyttävät ripeitä toimia sekä alueellisilta toimijoilta että hallitukselta. Epidemian hallinnasta vastataan yhdessä”, tiedotteessa kerrotaan.

Myös Varsinais-Suomessa otetaan uudelleen voimaan laaja etätyösuositus ja myös rokotetuille suositellaan kasvomaskin käyttöä, kerrotaan Varsinais-Suomen sairaanhoitopiirin tiedotteessa.

Suu-nenäsuojusta suositellaan käytettäväksi sekä ulko- että sisätiloissa silloin, kun riittävää etäisyyttä ei pystytä pitämään.

Etätyösuosituksen odotetaan vähentävän työpaikkaliikennettä ja muiden kontaktien määrää.

Artikkeliin liittyviä aiheita

Osion uusimmat

Luitko jo nämä?

Mainos

Tuoreimmat tähtijutut