Marin hallitusyhteistyöstä: Kaikki asiat ovat ratkaistavissa, jos halua siihen löytyy - Kotimaa - Satakunnan Kansa

Marin hallitusyhteistyöstä: Kaikki asiat ovat ratkaistavissa, jos halua siihen löytyy

20.11. 13:42

Oulu

SDP:n puheenjohtaja, pääministeri Sanna Marin sanoo suhtautuvansa hallitusyhteistyöhön rakentavasti ja uskovansa, että kaikki asiat ovat ratkaistavissa, jos halua siihen löytyy.

Hänen mukaansa hallituspuolueet ovat välillä tiukkojenkin vääntöjen jälkeen pystyneet tähän asti ratkaisemaan kaikki eteen tulleet kysymykset, eikä hänellä ole epäilystäkään siitä, ettei sama onnistuisi myös tulevaisuudessa.

Keskustan puheenjohtaja, valtiovarainministeri Annika Saarikko sanoi aiemmin tänään, ettei keskusta tule olemaan mukana hallituksessa, jossa keimaillaan talousryhdin hylkäämisen kanssa. Hänen mukaansa sovitun menokehyksen horjuttaminen on hallituksen horjuttamista.

Marin kommentoi Saarikon puheita toimittajille kysyttäessä Oulussa SDP:n aluevaaliohjelman julkistustilaisuuden yhteydessä.

–  Tietenkin me lähdemme siitä, että se mistä yhdessä sovitaan, niin siitä pidetään kiinni. Viime kevään kehysriihessä yhdessä sovimme kehyksistä ja siitä minkälaisia sopeutustoimia tulemme tekemään, Marin sanoi.

Hänen mukaansa tulevassa kehysriihessä ensi keväänä katsotaan yhdessä, mistä 370 miljoonan euron pysyvät säästöt löytyvät.

–  Tämä on tietenkin normaali neuvotteluprosessi ja normaalilla tavalla tässä etenemme. Ilman muuta vastuullinen taloudenpito on SDP:lle tärkeä asia.

Artikkeliin liittyviä aiheita

Osion uusimmat

Luitko jo nämä?

Mainos

Tuoreimmat tähtijutut