Krista Kiuru IL:lle: Koronarajoituksia purettiin turhan aikaisin ”liian valoisan” tilannekuvan takia - Kotimaa - Satakunnan Kansa

Krista Kiuru IL:lle: Korona­rajoituksia purettiin turhan aikaisin ”liian valoisan” tilanne­kuvan takia

Perhe- ja peruspalveluministeri Krista Kiurun mukaan uusien koronatoimien tarve on ollut ilmeinen jo viikkojen ajan.

Perhe- ja peruspalveluministeri Krista Kiuru (sd) ennen hallituksen koronavirustilannetta koskevia neuvotteluja Säätytalossa Helsingissä 10. marraskuuta 2021.

20.11. 12:11

Perhe- ja peruspalveluministeri Krista Kiuru (sd) sanoo Iltalehden haastattelussa, että liian optimistiset arviot tautitilanteesta johtivat alkusyksystä koronarajoitusten purkamiseen liian varhain.

Kiurun mukaan tilannekuva, jonka mukaan Suomi voitaisiin avata, kunhan rokotekattavuus nousee, oli liian valoisa.

”Tämä joidenkin asiantuntijoiden antama liian valoisa ja optimistinen tilannekuva johti siihen, että Suomessa on nyt 12 aluetta, jotka ovat epidemian leviämisalueita”, Kiuru sanoo haastattelussa.

Nyt nähtävä tartuntamäärien lisääntyminen ja koronapotilaiden aiheuttama kuormitus sairaalahoidolle selittyy Kiurun mukaan osittain sillä, etteivät alueet ole kiristäneet rajoituksia tarpeeksi nopeasti.

syksyn julkisessa keskustelussa näkynyt paine yhteiskunnan avaamiselle oli Kiurun mukaan ”todella kova”.

Kiuru kertoi HS:n haastattelussa elokuun lopulla olevansa huolissaan mahdollisesta hallitsemattomasta epidemiasta.

Kiurun mukaan uusien koronatoimien tarve on ollut ilmeinen jo viikkoja. Hänen mukaansa hallituksessa on nyt syntynyt yhteisymmärrys nopeiden toimien tarpeellisuudesta.

”Toivosin, että me pystyisimme pitämään yhteiskuntaa auki ja sammuttamaan tartuntaryppäät siellä missä niitä on, joten toivon myös toimintakykyä alueille”, kertoo Kiuru Iltalehdelle.

Kiuru arvelee haastattelussa valoisan kuvan epidemiatilanteesta hillinneen nuorten intoa ottaa rokote.

Hallitus haluaa nostaa nuorten aikuisten rokotekattavuutta muun muassa pyrkimällä saamaan koronapassin käyttöön itsenäisenä rajoitustoimena, ei pelkästään vaihtoehtona rajoituksille.

Koronapassin käyttäminen työpaikoilla vaatisi Kiurun mukaan neuvottelua kolmikannassa, joten hän ei usko asian etenevän tämän vuoden aikana.

Osion uusimmat

Luitko jo nämä?

Mainos

Tuoreimmat tähtijutut